Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Scandalul gunoaielor din Alba Iulia: Deputatul Beniamin Todosiu a sesizat în scris Consiliul Concurenței. Vizată, firma Polaris

Publicat

Deputatul de Alba, Beniamin Todosiu (USR – PLUS) a depus o sesizare la Consiliul Concurenței în legătură cu criza gunoaielor din municipiul Alba Iulia, acolo unde operatorul de salubritate, Polaris, refuză să colecteze deșeurile menajere. 

”Am făcut o sesizare către Consiliul Concurenței pentru a verifica dacă S.C. Polaris M Holding SRL, nu încalcă și legislația privind domeniul concurenței” a scris Todosiu, într-o postare pe contul său de Facebook.

Postarea deputatului Beniamin Todosiu:

”Firma care gestionează serviciul de colectare a gunoiului menajer va trebui să răspundă pentru (in)acțiunile din ultima perioadă.

Am făcut o sesizare către Consiliul Concurenței pentru a verifica dacă S.C. Polaris M Holding SRL, nu încalcă și legislația privind domeniul concurenței.

Astfel, am cerut să se facă verificari dacă societatea, care este unic furnizor al serviciului de colectare a gunoiului în Alba Iulia, nu se află în cazul unui abuz de poziție dominantă în piață sau săvârșește alte abateri sancționate de legislația în domeniu de la nivel național și european.

Societatea care operează acest serviciu, S.C. Polaris M Holding SRL, a întrerupt sau nu desfășoară în totalitate serviciul de ridicare a gunoiului menajer din Alba Iulia și din comunele din zona metropolitană.

Această societate are contracte în derulare, fiind unicul operator care activează în această zonă, practic, prin concesionarea serviciului, deține un monopol de piață.

În fapt, măsura este un abuz fără margini cu repercusiuni asupra cetățenilor municipiului Alba Iulia și a comunelor limitrofe, dar și o măsură care poate crea mari probleme de sănătate publică, cu atât mai mult cu cât suntem în contextul unei pandemii.

Faptele companiei de salubritate au fost sancționate și de Direcția de Sănătate Publică Alba, care a sancționat operatorul economic S.C. Polaris M Holding SRL cu suma modică de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Ord. MS nr. 119/2014 cu modificările și completările ulterioare, pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.
Împreună cu colegii mei din Biroul Parlamentar lucrăm pentru a modifica legislația în vigoare, astfel încât situația jenantă în care sunt puși cetățenii din Alba Iulia, dar și din alte localități care au astfel de probleme cu operatorii de salubritate să nu se mai repete.

Nu putem să trecem cu vederea aceste probleme cu care ne confruntăm la nivelul Municipiului Alba Iulia. Instituțiile responsabile trebuie să ia măsurile necesare pentru siguranța cetățenilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 04.06.2021 at 14:29

    Bine ca mai faceti si voi ceva concret. Cat de concret o sa fie, o sa vedem noi in timp.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax