Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Scandalul gunoaielor din Alba Iulia: Firma de salubrizare Polaris a fost amendată de DSP Alba

Publicat

Societatea de salubrizare, Polaris, a fost amendată de DSP Alba cu suma de 10.000 de lei, în urma scandalului neridicării gunoaielor din Alba Iulia. 

Reaminim că municipiul Alba Iulia a fost năpădit în urmă cu aproape două săptămâni de gunoaie, după ce potrivit reprezentaților Polaris, deșeurile nu au mai putut fi ridicate din cauza unor probleme la Centrul Ecologic de la Galda de Jos.

La rândul lor, reprezentații asocierii RER-RETIM, asociere care se ocupă de Centrul de la Galda au declarat că problema ar fi la operatorul de salubritate din Alba Iulia.

După un ”ping-pong” de declarații și comunicate de presă, situația s-a rezolvat pentru câteva zile. Însă gunoiul din Alba Iulia este ridicat cu greu și în prezent, iar pubelele dintre blocuri ajung să fie pline de gunoi zile întregi.

Comunicatul DSP Alba

”Ca urmare a numeroaselor articole apărute în mass-media privind neevacureare sau evacuarea necorespunzătoare a deșeurilor menajere și reziduale de la locurile de producere și colectare de către operatorul economic S.C. Polaris M Holding SRL, DSP Alba, prin Serviciul Control în Sănătate Publică (SCSP) s-a autosesizat și a efectuat un control igienico-sanitar pentru verificarea și respectarea prefederilor Ord. MS nr. 119/2014 cu modificările și completările ulterioare, pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

Potrivit art. 39 ”(1) Evacuarea deșeurilor menajere biodegradabile și reziduale de la locurile de producere și colectare la locul de neutralizare se face de preferință zilnic, fără a depăși următoarele termene maxime: a) În perioada 1 aprilie – 1 octombrie: – zilnic, din zonele rezidențiale și de la unitățile de alimentație publică unitățile sanitare cu paturi, grădinițe, creșe;

– la cel mult 2 zile, din celelalte zone.; b) În perioada 1 octombrie – 1 aprilie: la cel mult 3 zile din toate zonele; (2) Evacuarea deșeurilor menajere biodegradabile ”din poartă în poartă” se realizează o dată pe săptămână”.

În urma celor constatate, și anume nerespectarea ritmicității de evacuare a deșeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia operatorul mai sus menționat a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei, amenda maximă prevăzută de lege.

Totodată, prin Procesul Verbal nr. 759/2 iunie 2021 de constatare a condițiilor igienico-sanitare s-a dispus ridicarea, în regim de urgență, a deșeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia, conform prevederilor legale în vigoare, pentru a evita declanșarea unei probleme de sănătate publică”, au precizat reprezentații DSP Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Rika

    miercuri, 02.06.2021 at 16:01

    să fie amendați la maxim în fiecare zi, și la pușcărie cu patronii de la polsris, hoți ce scumpesc factura și nu ridică gunoiul, dna doarme?, primăria doarme? garda de mediu doarme?

  2. eu

    miercuri, 02.06.2021 at 22:24

    Cartierul Micesti se sufocă pe câteva străzi, au avut grijă să îl ridice din zona unde locuiește Primarul si apoi au trecut prin m8jloc si gata. Asta se întâmplă de cca 3 saptamani si doar cu insistențe se vine sa se ridice gunoiul de parca ne-ar face o favoare. Nu „măi” noi va facem o favoare ca plătim factură fără să primim serviciile facturare. Rusine! Chiar primaria nu vede? Multumim DSP si continuati 10000 e doar un impuls mic nu amendă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax