Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul gunoaielor din Alba Iulia: Firma Polaris a fost amendată cu 25.000 de lei de către DSP Alba

Publicat

DSP Alba, prin Serviciul Control în Sănătate Publică (SCSP) a efectuat luni, 12 iulie 2021, un nou control igienico-sanitar în urma a numeroase plângeri referitoare la problema gunoaielor din Alba Iulia. 

Pentru neîndeplinirea recomandărilor impuse de către inspectorii DSP Alba, se sancționează persoana juridică S.C. Polaris M Holding SRL, pentru ”neîndeplinirea măsurilor, a recomandărilor și a termenelor stabilite de către persoanele împuternicite din cadrul autorității de sănătate publică, cu amendă contravențională în valoare de 25.000 de lei.

În cazul în care aceste aspecte vor persista și vor exista noi sesizări din partea populației, operatorul riscă să fie sancționat contravențional cu o nouă amendă al cărei cunatum este cuprins între 20.000 – 40.000 de lei, au transmis reprezententații DSP Alba într-un comunicat de presă. 

În urma controlului a fost încheiat procesul verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare nr. 863/12.07.2021, stabilindu-se următoarele: ”Neîndeplinirea recomandărilor stabilite în Procesul verbal nr. 759/02.06.2021 privind ridicarea în regim de urgență cu termen imediat și permanent a deșeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia și respectarea Ordinului M.S. 119/2014 cu modificările și completările ulterioare confirmate prin mai multe sesizări prin care cetățenii municipiului Alba Iulia reclamă neridicarea deșeurilor menajere, constituind un factor de risc pentru sănătatea publică”.

Reamintim că în data de 2 iunie 2021, DSP Alba s-a autosesizat și a întreprins un control la S.C. Polaris M Holding SRL care la acea dată a fost sancționată cu amendă în cunatum de 10.000 de lei pentru neridicarea deșeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia, în termenii legii. În baza procesului verbal de constatare nr. 759/02.06.2021, s-a impus în regim de urgență ridicarea deșeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia și respectarea ritmicității de ridicare a deșeurilor menajere conform prevederilor legale în vigoare, aspecte care nu au fost respectat de către operatorul de salubritate.

”Am constatat cu regret faptul că, deși a trecut o lună și jumătate de la primul control pe care l-am întreprins la operatorul de salubritate, disconfortul provocat de neridicarea deșeurilor menajere s-a transformat într-o problemă de sănătate publică. Așa cum am mai spus, nu putem tolera o astfel de situație și intervenim de câte ori este necesar, evident doar în baza legii”, Alexandru SINEA, director executiv DSP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax