Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul închiderii școlilor: Florin Roman, cuvinte grele la adresa prefectului de Alba și a șefei IȘJ

Publicat

YouTube video

Noi acuzații din partea deputatului de Alba, Florin Roman, la adresa șefei Inspectoratului Școlar Județean Alba, Marcela Dărămuș, dar și la adresa prefectului de Alba, Dănuț Hălălai. Roman a spus că întâlnirea convocată de prefect cu o parte dintre primari și cu reprezentanții IȘJ a fost ”un simulacru de discuție”, ”o șezătoare în familia social-democrată”, fiind convocată exact în ziua în care majoritatea primarilor din județ se aflau la o întâlnire a Asociației Primarilor cu prim-ministrul Viorica Dăncilă. În plus, a adăugat acesta, parlamentarii de Alba nu au fost invitați. 

Florin Roman se referă la o ședință a comisiei de dialog social, organizată la mijlocul acestei săptămâni, la Instituția Prefectului, în cadrul căreia prefectul Dănuț Hălălai a reproșat tuturor celor care nu au fost prezenți că ”nu-i interesează soarta învățământului”. Pe de altă parte, deputatul de Alba spune că întâlnirea a fost convocată strategic, atunci când primarii de fapt nu puteau participa.

”Hălălai să înțeleagă că este un amărât de prefect, un angajat al Guvernului care se supune controlului Parlamentului, nu invers. Până își termină mandatul, poate înțelege, deși recunoscă că nu am mari pretenții” a spus Roman.

Legat de Marcela Dărămuș, acesta a spus că a mințit două luni cu privire la faptul că nu se închide nici o școală în județul Alba. ”A trebuit să prezinte o listă cu 44 de unități de învățământ fără plan de școlarizare, care în limba română înseamnă închiderea unor școli realizată la comandă politică. Din toate aceste școli, doar două sunt în comune conduse de primari PSD, la Arieșeni și Ponor și una UDMR. 95% sunt în localități cu primari PNL, de unde rezultă că e vorba de rațiuni politice, în condițiile în care s-a făcut fără a avea la bază un studiu de impact” a adăugat deputatul de Alba.

Limbajul folosit de acesta cu referire la Marcela Dărămuș ar putea fi considerat foarte dur: ”o calamitate pentru învățământul județean”, „o mincinoasă”, ”o femeie fără caracter”, ”semidoctă”, ”Ileana Cosânzeana din fruntea inspectoratului școlar” sunt câteva dintre apelativele folosite. În plus, Florin Roman a mai adăugat că o va ”însoți” pe aceasta în campania electorală viitoare pentru a spune oamenilor cine este ea cu adevărat.

Deputatul de Alba s-a mai referit și la senatorul Daniel Breaz (PSD) despre care a spus că ”nu-și poate salva școala la care a învățat” din Obreja. ”Să înceteze cu vizitele în Australia și India și să meargă să își salveze școala” a mai spus Florin Roman.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Gligor

    sâmbătă, 24.02.2018 at 09:01

    Omul asta e nu e cu toate.
    Ia zi Romane tu esti ales de.popor nu ?
    Si cat a fost ?
    :))))

  2. fuzionatul

    luni, 26.02.2018 at 21:27

    Roman cand era numai PNL-ist i-l injura pe Hava ( care atunci era PDL-ist inflacarat.) acum nu stie cum sa-i faca pe plac //TATUCULUI Hava// care i-a inghitit pe toti pnl-istii din Alba. apare pe la televiziuni si face pe //combativul// pt. as-i gasi si el o //nisa//-in segmentul de piata al politicii romanesti.

  3. adrian negrea

    marți, 27.02.2018 at 20:27

    MAI ROMANE ,DE CE NU AI SALVAT PE CEI DOI SECRETARI DE STAT,SARACII TREBUIE SA VINA ACASA .ZUZU ORI-CUM NU -I SALVA ,CA EL NU ARE NICI UN CUVANT DE SPUS,E CA PATRUNJELU IN ZAMA .PARCA NU-I ALES DE CEI DIN ALBA .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax