Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Scandalul sistării gazului în Alba Iulia pare fără rezolvare. Ce spun cetățenii, instituțiile statului și firmele autorizate

Publicat

Sute de familii din Alba Iulia stau fără gaz de aproape două zile, din cauza problemelor apărute duminică, când în foarte multe blocuri din oraș, dar și în locuințe individuale s-a simțit un miros puternic de mercaptan. 

De vină, potrivit reprezentanților Delgaz Grid, a fost o supraodorizare accidentală cu mercaptan în instalația Transgaz. La scurt timp au început să apară sesizările, iar 19 echipe de la Delgaz Grid au intervenit și au rezolvat 60 de situații, adică au oprit alimentarea cu gaze naturale în locațiile respective. 

Pentru cei afectați a început un adevărat calvar. Oamenii s-au trezit fără gaz și cu centralele termice pe avarii, deci și fără apă caldă.

În urma sistării alimentării cu gaz în locațiile respective au apărut liste cu firmele autorizate care pot inteveni și face reparații asupra instalației comune (la bloc) sau individuale (în case sau apartamente). Însă, de pe lista respectivă, din 15 firme care au sediul în Alba Iulia, doar două sunt momentan disponibile să intervină.

Pe lista respectivă se află 25 de firme autorizate. Am sunat la cele care au sediul în Alba Iulia pentru a afla cum pot interveni și în ce condiții.

Personal insuficient

În majoritatea cazurilor, reprezentanții firmelor au declarat că momentan nu au personal disponibil pentru astfel de intevenții, la cinci dintre ele nu răspunde nimeni sau intră mesageria, una nu se ocupă cu revizii pentru aceste situații, iar altă firmă nu este din Alba Iulia, ci din Cugir.

CITEȘTE ȘI: Sute de locuințe din Alba Iulia, fără gaze naturale, după problemele de duminică. LISTA cu firmele autorizate pentru reparații

Doar două firme au confirmat că sunt disponibile să intervină momentan: una este EON – care pe listă apare ca Servicii Energie pentru Acasă și a doua, Sipatub.

Probleme administrative

Reprezentantul unei firme a explicat pentru Alba24.ro realitatea din teren. Cu lux de amănunte, acesta a detaliat ce se întâmplă când sunt contactați pentru o intervenție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    marți, 28.07.2020 at 12:51

    Auzi acolo fraza :”comisarii vor verifica și modul în care au fost făcute reviziile asupra instalațiilor”. Cum v-ati gandit sa faceti, ca habar nu aveti cum se face o verificare. Cate astfel de verificari ati facut pana accum ? Habar nu are NIstor asta ce spune, cine stie ce meserie are,daca are.

  2. Alina

    marți, 28.07.2020 at 18:04

    Locuiesc in Alba Iulia pe strada 1 Decembrie 1919,nr.33,bl.M7 și de duminică,26 07 2020 ,ni s-a sistat furnizarea de gaze naturale.De ieri s-a contactat o firma care a promis că în cursul zilei de azi rezolva situația ,dar ,deși a fost o echipă la fata locului nu a reușit vsa rezolve situația și că probabil mâine seară se va rezolva.
    Nimeni nu știe nimic, doar minciuni…
    Într-un „Smart city” ne spălăm cu cana la lighean….Mulțumim autorităților!

  3. Hulea

    sâmbătă, 01.08.2020 at 19:51

    Hulea instal a reparat 15 scari de bloc de luni pana astazi in fiecare zi de la 7 la 1-2 noaptea … si nu cred ca m ati sunat ca sa confirm daca lucrez sau nu 😉

  4. Newbie

    marți, 04.08.2020 at 23:24

    Chiar credeti ca totul e o intamplare? De ce acum, dupa 1 iulie, dupa marea liberalizare a pietei gazului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax