Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul ”vila lui Iohannis”: Contractul, secretizat de ORNISS. Cum lucrează instituțiile pentru confortul familiei prezidențiale

Publicat

Scandalul ”vila lui Iohannis”: Contractul de 9 milioane de euro pentru renovarea vilei care ar urma să fie folosită de Klaus Iohannis, după terminarea mandatului, este secretizat de ORNISS .

Guvernul Ciucă a emis acum doi ani o Hotărâre referitoare la acest imobil, trecută și ea la secret, scrie G4Media, într-un articol publicat în exclusivitate.

Publicația a intrat în posesia unui document care arată că lucrările de 9 milioane de euro pentru renovarea unei clădiri de pe Bd. Aviatorilor nr. 86 din București au fost secretizate de Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Recorder a documentat subiectul într-o anchetă video care s-a viralizat în mediul online sub numele de ”Palatul Împăratului”.

YouTube video

Ancheta arată, pas cu pas, care este miza investiției și de ce toate indiciile duc spre Klaus Iohannis.

Totul s-a desfășurat în cea mai mare discreție, departe de ochii presei.

Cu aproximativ un an mai devreme, același imobil a apărut într-o Hotărâre de Guvern semnată de premierul Nicolae Ciucă.

Nici acest document nu a fost făcut niciodată public, fiind, de asemenea, secretizat, mai scrie G4Media.

Surse din mediul politic au declarat pentru publicație că lucrările de transformare a acestei clădiri din sediu de partid în locuință individuală au drept scop repartizarea acesteia, drept reședință oficială, pentru președintele Klaus Iohannis, imediat după terminarea celui de-al doilea mandat de la Cotroceni.

Într-un comunicat de presă transmis după dezvăluirea acestui subiect, Președinția a susținut că nu există nici o solicitare din partea lui Iohannis sau a Administrației Prezidențiale pentru atribuirea unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru.

Acest lucru nici nu ar fi fost posibil: asemenea solicitări se fac după terminarea mandatului.

Scandalul ”vila lui Iohannis”: Secrete peste secrete

Într-un document din 22 noiembrie 2023 al ORNISS, înregistrat la RAAPPS pe 7 decembrie 2023 și aflat în posesia G4Media.ro, Oficiul a informat Regia că ”a eliberat SC Bog’Art SRL cu sediul social în București, str. Ion Brezoianu nr. 23, Sector 1, certificatul de securitate industrială nr. 1946 din 22.11.2023, pentru derularea contractului clasificat nr. 16313 din 26.10.2023, în care sunt gestionate informații secrete de stat de nivel SECRET al cărui beneficiar este Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat.

La sediul social al Bog’Art SRL pot fi gestionate informații clasificate de nivel maxim SECRET DE SERVICIU.

Accesul la informații secrete de stat de nivel SECRET este permis doar în locațiile și în condițiile prevăzute de Anexa de securitate la contract.”

Context: Fostul sediu al Partidului Național Liberal și al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor numărul 86 din București este pe cale să fie transformat într-o ”locuință individuală” care va fi atribuită președintelui Klaus Iohannis după ce acesta își va termina al doilea mandat.

Lucrările de amenajare vor costa 45 de milioane de lei (circa 9 milioane de euro).

  • Vila de 1200 de metri pătrați, cu subsol, parter și etaj, garaj și cabină de pază la poartă e a statului și a fost, până nu demult, sediu de partid.
  • De câteva luni, e transformată, în cel mai mare secret, în reședință pentru o singură familie, după cum scrie în autorizația de construire obținută de Recorder.

Conform legii, cercul demnitarilor care ar avea dreptul la o asemenea locuință de protocol oferită de stat este foarte restrâns, scrie Recorder. Iar majoritatea indiciilor duc către aceeași persoană: Klaus Iohannis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 05.03.2024 at 12:39

    Stat securist. Acolo ne-au adus cei care au preluat puterea în 89. Toate hoţiile la secret. Din banii noştrii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax