Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scandalul Volkswagen, extins şi la motoarele pe benzină. Declaraţii oficiale de la autorităţi din Germania

Publicat

volkswagen Grupul Volkswagen a recunoscut marți că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de mașini, mărcile VW, Seat, Skoda și Audi, vândute în Europa.

De asemenea, Volkswagen a recunoscut că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor și la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel.

Printre cele 800.000 de vehicule Volkswagen care depășesc nivelul emisiilor de CO2, aproximativ 98.000 au un motor pe benzină, a declarat miercuri ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, transmite AFP.

“Printre vehiculele afectate, 98.000 sunt echipate cu motoare pe benzină”, a spus Alexander Dobrindt în cursul unei sesiuni de întrebări în Bundestag consacrată scandalului Volkswagen. Dobrindt a calificat drept ‘inacceptabile’ noile dezvăluiri făcute de Volkswagen și a explicat că grupul auto va trebui să-și asume responsabilitățile care îi revin, ceea ce înseamnă că ar putea fi obligat să ramburseze statul pentru veniturile fiscale pierdute în urma minciunilor sale. În Germania, cu cât un autovehicul poluează mai puțin cu atât proprietarul plătește o vinietă mai mică.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face deja obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce în luna septembrie a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax