Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scandaluri între vecini la Blaj. Jandarmii au sancţionat şase persoane pentru tulburarea liniştii publice sau pescuit ilegal

Publicat

Jandarmii au sancţionat şase persoane din municipiul Blaj şi oraşul Cugir pentru injurii şi expresii jignitoare în public, pescuit fără documente legale şi scandaluri.

Potrivit jandarmilor, strada Livezii şi strada Alexandru Borza din municipiul Blaj au fost sâmbătă şi duminică scenele unor violenţe verbale în urma cărora două persoane au fost sancţionate contravenţional. Primul incident s-a petrecut sâmbătă, 21 septembrie, la ora 9.10, iar vinovată de producerea acestuia a fost găsită Regina M., în vârstă de 41 de ani. Supărată pe un vecin, aceasta l-a înjurat şi l-a ameninţat cu acte de violenţă. Solicitaţi să intervină prin apel la 112, jandarmii au ajuns în scurt timp la locul incidentului, au acţionat pentru aplanarea acestuia şi au sancţionat-o pe femeie cu amendă în valoare de 200 de lei.

A doua situaţie a fost semnalată duminică, 22 septembrie, la ora 22.50 şi a apărut tot între doi vecini, pe fondul consumului excesiv de alcool. Aflat în avansată stare de ebrietate, un bărbat în vârstă de 39 de ani şi-a adus aminte de divergenţele mai vechi pe care le avea cu un cunoscut, s-a deplasat la domiciliul acestuia, l-a înjurat şi l-a ameninţat cu bătaia. Intervenţia oportună a  jandarmilor a prevenit escaladarea violenţei şi apariţia unor fapte mai grave. Vinovatul a fost identificat ca fiind Alex M. şi a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.

Doi bărbaţi din Blaj au fost surprinşi de un echipaj de jandarmerie în timp ce pescuiau în râul Târnava Mare deşi nu aveau permis de pescuit. S-a întâmplat duminică, 22 septembrie, la ora 18.30, în timpul unei activităţi de prevenire şi combatere a braconajului piscicol organizată de jandarmeria locală. Cei doi au fost identificaţi ca fiind Vasile D. (32 de ani) şi Florin Z. (42 de ani), au fost sancţionaţi contravenţional şi au fost îndrumaţi să-şi achiziţioneze documente legale pentru a avea acces la resursele acvatice vii.

Un incident mai puţin obişnuit s-a petrecut sâmbătă, 21 septembrie, la ora 22.00, în oraşul Cugir. Exasperat că, în repetate rânduri, unii participanţi la evenimentele cultural artistice care au loc în apropierea casei sale îi confundă gardul locuinţei cu o toaletă publică, un cetăţean a decis să-i prindă pe vinovaţi. Primul surprins a fost un bărbat în vârstă de 32 de ani, care, aflat în avansată stare de ebrietate, a ignorat toaletele ecologice din apropiere şi a vrut să “profite” de gard. Mai mult, în momentul în care i-a fost atrasă atenţia cu privire la comportamentul necivilizat, acesta a devenit violent şi l-a ameninţat pe proprietar cu bătaia. Conflictul a fost observat de un echipaj de jandarmerie care asigura măsurile de ordine şi de siguranţă pe timpul unei adunări publice. Principalul vinovat a fost găsit cetăţeanul aflat sub influenţa alcoolului – George G., din Cugir – care a fost sancţionat cu amendă în valoare de 600 de lei. Totodată, proprietarul locuinţei a fost sancţionat cu avertisment scris şi îndrumat ca pe viitor să evite să-şi facă singur dreptate şi, în astfel de situaţii, să apeleze la forţele de ordine.

Jandarmii reamintesc cetăţenilor că săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori sa lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Mai mult, în cazurile în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii creşte, fiind stabilit de lege  între 1.000 lei şi 3.000 de  lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax