Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Scandia cumpără AGRA’S. Ce valoare are tranzacția pentru achiziția producătorului de mezeluri din Alba

Publicat

Grupul Scandia Food a cumpărat integral producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba.

Valoarea tranzacţiei este de peste 10 milioane de euro, conform estimărilor ZF.

Producătorul Agra’s are aproape 300 de angajaţi şi procesează lunar circa 200 de tone de carne în fabrica din Oarda (Alba), conform datelor recente. Firma a avut o cifră de afaceri de 102 milioane de lei (peste 20 mil. euro) anul trecut, similară celei din 2019, potrivit zf.ro.

Fondatorii companiei sunt Dan Sărmăşan şi Ligia Sanda Stîncel.

Scandia Food, controlată de familiile de antreprenori Gaşpar şi Creştin, are o fabrică de conserve în judeţul Sibiu şi aproape 700 de angajaţi.

A încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 374 de milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de anul precedent, conform datelor publice.

Tranzacţia dintre Scandia şi Agra’s a fost asistată, conform datelor ZF, de KPMG (de partea cumpărătorului) şi de Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) şi Florin Cerna (BrinkThink Management) de partea vânzătorului.

Pentru Scandia aceasta este o a doua tranzacţie în decurs de doar câteva zile, după ce recent compania a anunţat achiziţia fabricii de produse congelate Ron’s Land Green. Oficialii grupului au declarat însă anterior că au planuri să se extindă prin achiziţii.

sursă: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax