Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scenariu posibil: Vaccinare obligatorie pentru anumite categorii de persoane. Propunerea lui Nelu Tătaru

Publicat

Se aduce în discuție, oficial, introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

Consilier onorific al premierului, Nelu Tătaru a declarat marți că va discuta cu Florin Cîțu despre această variantă.

În categoriile de persoane pentru care ar fi propusă obligativitatea imunizării ar putea intra și persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați.

„Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale”, a spus Tătaru, pentru DigiFM.

Acesta susține că România se află în prezent într-un val patru, care este mai agresiv decât primele două, motiv pentru care sunt necesare măsuri urgente.

Potrivit sursei citate, propunerea ar viza inclusiv să nu mai fie primiți la locul de muncă aceia care nu se supun vaccinării din categoriile amintite.

„Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival”, a declarat Tătaru, citat de digi24.ro.

Acesta susține că în categorie intră tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV/SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, imunodeprimați.

”Aici sunt cei pe care trebuie să îi avem în vedere într-o primă fază. Nu putem opri pandemia, dar putem limita numărul de decese și numărul de internări în Terapie Intensivă. Aceste măsuri merg sau converg spre acest deziderat”, a mai spus acesta.

Tătaru a precizat că dacă cei aflați în categoria stabilită nu se vaccinează, vor fi obligați să se testeze săptămânal.

Dacă o astfel de persoană nu face nici vaccinul, nici testul, Tătaru spune că se ia inclusiv în calcul să i se interzică dreptul la muncă.

Cadrele didactice intră la activități considerate esențiale, susține Nelu Tătaru, la fel și polițiștii, pompierii sau jandarmii.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gheorghe

    marți, 14.09.2021 at 19:55

    BĂI 🦆🦆🦆 GÂSCANE NU MAI VISA.
    ,,DREPTUL” LA MUNCĂ NU POȚI & NU PUTEȚI SĂ ÎL INTERZICEȚI VOI.
    Cred că după 😌 TĂRÂȚA voastră ați interzice omului și să TRĂIASCA,dar norocul românului că asta NU depinde de voi.
    BELIȚILOR

  2. Ghiorghi

    miercuri, 15.09.2021 at 00:53

    SCENARIU ,,I M P O S I B I L” BĂI „nea mielul tătaru.
    Tu visezi, dar cum este un vis NU ai norocul să se împlinească. Vrere 🐑🐏🐑

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax