Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Schemă de ajutor de stat pentru firmele de construcții și de producție alimentară. Până când pot fi depuse proiectele

Publicat

Marți, la ora 10.00, se deschide apelul pentru o schemă de ajutor destinată companiilor de producție alimentară și construcții. Proiectele vor putea fi depuse până în 31 octombrie, anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Potrivit unui comunicat al MIPE, este vorba de o schemă de ajutor de 300 milioane de euro pentru retehnologizarea companiilor de producție alimentară și construcții.

Valoarea granturilor pentru investiții necesare retehnologizării care se acordă pe proiect și beneficiar, sub forma de ajutor de stat, se determină în limita de maxim cinci ori cifra de afaceri realizată în anul 2021, fiind cuprinsă între 50.000 euro și maxim 500.000 euro (echivalentul în lei la cursul inforeuro valabil în luna septembrie 2022).

Conform comunicatului, se finanțează investiții destinate retehnologizării, în vederea refacerii capacității de reziliență și vor avea ca activități eligibile:

-modernizarea/echiparea/racordul la utilități publice/ eficiență energetică a infrastructurilor de tip clădiri specifice aferente capacităților de producție existente, precum și pentru alte categorii de cheltuieli aferente infrastructurilor specifice de producție pentru care nu este necesară obținerea de autorizații de construire în conformitate cu legislația specifică în vigoare;

-dotarea cu echipamente, utilaje specifice, mobilier specific, dotări IT, inclusiv pentru eficiență energetică, necesare activității de producție, precum și alte achiziții de bunuri de această natură care sunt necesare capacităților de producție existente.

Apelul se deschide în 25 octombrie 2022, ora 10.00, iar proiectele pot fi depuse până în 31 octombrie 2022, ora 23:59:59.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax