Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Schemă de ajutor de stat pentru înlocuirea autovehiculelor din flotele comerciale cu mașini electrice. Cât va fi finanțarea

Publicat

masini electrice

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunțat marți că în 2023 va fi lansat un program prin care firmele vor fi sprijinite să își transforme flotele de transport într-unele fără emisii de carbon. Companiile private vor beneficia de un sprijin mai mare de 200.000 de euro pentru maşinile electrice.

„Prin Administrația Fondului pentru Mediu 2023 este primul an când vom finanța, cu 250 de milioane, flotele comerciale.

Dincolo de pragul acela de 200.000 de euro, care era pragul de ajutor de minimis, venim cu acest ajutor de stat, în interesul și în sprijinul firmelor care încearcă să-și transforme flota într-una fără emisii de carbon sau măcar să reducă emisiile de carbon, prin înlocuirea parțială a acestor mijloace de transport.

Programul va fi aplicat pentru prima dată în România

Este un program complex, este un fel de pionieriat și pentru noi, dar împreună cu actorii din piață, cu asociația producătorilor/importatorilor de mijloace de transport și cu firmele care au asemenea flote și cu firmele de leasing trebuie să punem la punct, în cel mai scurt timp posibil, această schemă de ajutor de stat”, a declarat ministrul Mediului.

Este vorba de mijloace de transport electrice. „Este foarte important ca și în România să apară astfel de mijloace transport, să apară și la companiile din România. Cu siguranță, fără sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nu vor fi achiziționate la scară largă”, a adăugat Tánczos Barna.

Ministrul a participat marți, la București, la evenimentul în cadrul căruia a fost livrat primul camion electric eActros către o companie de transport din România.

„Lucrurile se schimbă în jurul nostru cu o viteză incredibilă și, indiferent dacă ne uităm la e-mobilitate, dacă ne uităm la progresul tehnologic în tot ce înseamnă emisii de carbon sau reducerea emisiilor de carbon, sub ochii noștri lumea se schimbă.

Se schimbă în favoarea acestor tehnologii, în favoarea soluțiilor care pun o presiune mai mică asupra mediului înconjurător.

Mobilitatea bazată pe consumul de hidrocarburi a pus o presiune atât de mare asupra mediului înconjurător încât, astăzi, ne luptăm cu acest fenomen, incredibil, câteodată nerecunoscut sau neacceptat, al schimbărilor climatice”, a spus ministrul Barna Tánczos.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax