Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Schema de garantare pentru tineri în Alba: Patru job-cluburi la licee din Alba Iulia, Blaj, Cugir şi Ocna Mureş

elevi

Publicat

Un grup de 80 de tineri din Alba au acces la servicii de orientare profesională în cadrul a patru job-cluburi din licee aflate în Alba Iulia, Ocna Mureş, Blaj şi Cugir. Este vorba despre un proiect implementat de CJ Alba şi finanţate de Comisia Europeană.

Proiectul „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba, România” se derulează în perioada ianuarie – decembrie 2014, fiind încadrat în Acţiunea de pregătire „Scheme de Garantare pentru Tineri”.
Are ca scop creșterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri din patru şcoli pilot din judeţul Alba, prin implementarea unui program de acompaniament suport şi pregătire practică, în cadrul unui parteneriat public privat constituit între actori locali cu atribuţii în implementarea politicilor de ocupare şi de tineret.
Astfel, în Liceul Tehnologic Ocna Mureş, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir şi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, tinerii vor beneficia de servicii de orientare profesională în cadrul a patru job-cluburi. Tinerii vor găsi în aceste spaţii persoanele resursă, informaţiile, materialele de documentare privind alegerea profesiei şi a locului de muncă.

Informaţiile vor fi completate de vizite de studiu la agenţi economici din judeţ, pentru a permite tinerilor o mai bună cunoaştere a pieţei muncii.
Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Patronatul Român, Asociaţia Acţiuni Sociale prin Metode Educative Active – ASMEA Ocna Mureş, Asociaţia Atitudini şi Alternative Bucureşti.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax