Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Schimbă calul cu o mașină sau iguana cu un laptop. Ce anunțuri ciudate postează oamenii din Alba, pe siteurile de mică publicitate

Publicat

Evoluţia tehnologiei şi a modalităţilor de comunicare i-a obligat şi pe oamenii din mediu rural să se pună la punct cu „noua modă” în materie de vânzări. Acum, dacă vrei să cumperi o vacă, nu o mai cauți la fermă, nici în ziarul pe care ți-l aduce poștașul după trei zile, ci pe internet la mica publicitate.

Sunt câțiva ani buni de când micii fermieri apelează la site-urile de anunțuri pentru a-și vine necuvântătoarele din ogradă. De ce să mai bați drumul până în târg dacă este foarte simplu să faci o mini ședință foto mânzului și să îl faci vedetă pe internet. Dacă adaugi lângă poză și un mesaj convingător de genul „vând doi cai frumoși”, succesul este garantat.

Toți cei care au căutat, măcar o dată în viață,  pe o site de anunțuri au găsit cel puțin un porc de vânzare. Ceea ce este mai interesant este că unii îşi dau la schimb animalele pe maşini, de exemplu: schimbi calul pe un autoturism dacă nu reușești să îl vinzi sau dai iguana pe un mini laptop. Cine nu și-ar da calculatorul pe o șopârlă de un metru?!

Dacă credeați că doar la televizor puteți auzi astfel de anunțuri, vă înșelați. Câțiva proprietari de animale din județul Alba au decis să apeleze la paginile de anunțuri pentru a-și vinde sau a da la schimb animalele.

De exemplu, un bărbat din Vingard își dă scroafa de 130 de kg pe o remorcă:

„Scroafă 130 kg schimb cu auto + diferență. Scroafa are în jur de 130 kg. 9 lei pe kg ”, este anunțul acestuia.

Un altul din Blaj s-a gândit să-și dea calul pe o mașină:

„Vând iapa sau schimb cu auto (an 1999+ ), foarte blândă, de culoare murgă, 13 ani, peste 900 kg. Preț Negociabil!!”

Și animalele exotice sunt scoase la vânzare sau se dau la schimb

„Vând / schimb iguană în vârstă de 3 ani, 1 metru lungime, crescută în terariu, o am de la vârsta de 2 luni, sănătoasă, deloc pretențioasă la mâncare (morcov, salată, spanac, frunze de păpadie, etc). Ofer și terariul (acvariul). Schimb de preferabil cu mini laptop”, sună anunțul unui locuitor din Alba Iulia.

La Daia Română se vinde chinchila

„Vând 6 familii chinchila plus puii aferenți. Preț: 100 euro cu cușcă”.

După modelul 6 cai, un bărbat din Blandiana a dat anunț că vinde „doi cai frumoși”

„Vând doi cai pereche, foarte buni, învățați cu munca, acceptă orice probă, prețul este ușor negociabil, da’ merită caii, că sunt cuminți, nu mușcă, nu dau cu picioru’ ”.

O „iapă deosebită” se vinde în Gâmbaș

„Vând iapă foarte frumoasă, bună la orice muncă în agricultură, călare, calul se vinde la garanție, sănătoasă tun. Sau schimb cu oi”.

„Armăsar deosebit, pentru pretențioși”, la Blaj

„Armăsar negru, de 5 ani , răspunde la toate comenzile cerute, calul este de vânzare, dar până se va vinde i se dă drumul la MONTĂ (300 lei monta).”

Tot în Blaj găsim o „iapă 12 ani” care „trage de rupe”, dar „nu vede cu un ochi”

„Vând sau combin iapa de 12 ani, trage de rupe pământu’ nu se iniapta, e cuminte, nu zvârle, o dau la probă defecte unu singur nu vede cu un ochi”.

surse: MicaPublicitate.Net, tocmai.ro, mercador.ro, Anunțuri.Alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax