Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Schimbare de comandă la Colegiul Militar din Alba Iulia: Colonelul Domșa, trece în rezervă. Conducerea, preluată de Daniel Josan

Publicat

Colonelul Marcel Domșa, comandantul Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” va fi trecut în rezervă. Acesta va preda comanda colegiului, colonelului, Daniel Josan. 

Evenimentul va avea loc, luni, 16 septembrie 2024, de la ora 14.00, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Schimbarea conducerii va avea loc în cadrul unei ceremonii militare de predare-primire a comenzii și a Drapelului de Luptă. Colonelul Marcel Domșa va preda comanda și Drapelul de Luptă al colegiului colonelului Daniel Josan.

Totodată, cu această ocazie, va avea loc și ceremonia de trecere în rezervă a comandantului  Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, colonelul Marcel Domșa, au transmis reprezentații Colegiului Militar.

Marcel Domșa a fost comandant al colegiului timp de 14 ani

Colonelul Marcel Domșa a fost comandantul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia din anul 2010, iar în perioada 2005–2010 a îndeplinit funcția de locțiitor al comandantului colegiului.

Pe timpul mandatului său, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a obținut patru titluri de „Școală Europeană” și titlul de „Colegiu Național”, iar performanțele școlare ale elevilor au poziționat colegiul militar printre cele mai bune instituții de învățământ liceal din țară.

De asemenea, instituţia a înregistrat în ultimii 14 ani, procent de promovare de 100% la examenul de Bacalaureat. Colonelul Marcel Domșa și-a început cariera militară în urmă cu 37 de ani, în anul 1987 odată cu absolvirea Școlii de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Arma Vânători de munte.

Este absolvent al Liceului Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, promoția 1984, al Academiei de Înalte Studii Militare, promoția 1994 și al Universității Naţionale de Apărare „Carol I”.

Colonelul Marcel Domșa a participat și la o misiune în Afganistan în perioada 2003–2004, fiind răsplătit cu numeroase distincții, cele mai importante fiind Ordinul „Virtutea Militară” în grad de „Cavaler” cu însemn pentru militari și Ordinul „Credință și Unire” al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Daniel Josan va fi noul comandant al Colegiului

Colonelul Daniel Josan și-a început cariera militară în urmă cu 28 de ani, în anul 1996 când a absolvit Institutul Militar de Geniu, Construcţii şi Căi Ferate „Panait Donici”, Arma Geniu, ca şef de promoţie.

De la începutul carierei de ofițer și până în prezent, colonelul Daniel Josan a îndeplinit mai multe funcții în cadrul unor unități de geniu, participând la mai multe exerciții militare multinaționale. Timp de doi ani, în perioada 2016-2018, a îndeplinit funcția de șef al Logisticii în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, iar din anul 2018 și până în prezent, funcția de locțiitor al comandantului colegiului, au transmis într-un comunicat de presă reprezentanții colegiului.

sursă foto: Colegiul Militar Alba Iulia, arhivă personală.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate