Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schimbare importantă la Google Maps. Aplicația va împiedica autoritățile să acceseze datele din istoricul locației

Publicat

Schimbare importantă la Google Maps. Locația nu va mai fi disponibilă pentru autorități.

Google a anunțat o modificare esențială în modul în care gestionează istoricul de localizare al utilizatorilor de Maps.

Compania va opta pentru stocarea acestuia la nivel local pe dispozitivele personale, cum ar fi telefoanele și nu în cloud, ca până acum.

Această schimbare vine în contextul preocupărilor legate de confidențialitate și utilizarea controversatelor „mandate geofence” de către autoritățile de aplicare a legii pentru a obține informații despre locațiile vizitate de telefoanele mobile într-un anumit interval de timp, potrivit G4Media.

Citește și: LISTA telefoanelor pe care nu va mai funcționa WhatsApp din 2024. Sunt afectate și unele modele de iPhone, Samsung și Huawei

Control mai mare pentru utilizatori și opțiuni de ștergere automată îmbunătățite

Google afirmă că această actualizare are scopul explicit de a limita căutările de localizare de tip dragnet și de a oferi utilizatorilor mai mult control asupra datelor lor.

Utilizatorii vor primi notificări pe conturile lor cu privire la aplicarea acestei schimbări, iar setările de ștergere automată vor fi ajustate implicit la trei luni, în loc de 18 luni.

Schimbare importantă la Google Maps:Cum afectează utilizatorii de Android și iOS

Actualizarea se va desfășura treptat pe parcursul anului viitor, acoperind atât versiunile Android, cât și cele iOS ale aplicației Google Maps. Utilizatorii sunt încurajați să facă copii de rezervă în cloud pentru a-și păstra datele de localizare în cazul în care doresc să le transfere pe dispozitive noi.

Un pas important către protejarea confidențialității utilizatorilor

Această schimbare în modul de gestionare a istoricului de localizare marchează un pas semnificativ al Google pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor săi și pentru a limita accesul autorităților la datele lor de localizare.

Actualizarea oferă utilizatorilor mai mult control asupra informațiilor lor personale și reflectă eforturile continue ale companiei de a aborda preocupările privind confidențialitatea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax