Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Schimbare majoră a legislaţiei RCA. Toţi şoferii vor avea cazier. Prevederi ce intră în vigoare în decembrie

Publicat

asigurare asigurari RCAPe 23 decembrie intră în vigoare prevederile Normei pentru aplicarea Ordonanţei 54/2016 privind poliţele RCA. Urmare a noilor norme, se va constitui un cazier al fiecărui şofer care va conduce autovehiculul asigurat RCA.

Prevederile Normei pentru aplicarea Ordonanţei 54/2016 privind poliţele RCA intră în vigoare vineri, 23 decembrie. Urmare a acestei norme, asigurătorii îşi anunţă clienţii, brokeri sau consumatori că vor exista unele modificări în platforma de emitere web a poliţei RCA.

Una dintre ele, este cea referitoare la constituirea unui cazier al şoferului care va conduce autovehiculul asigurat RCA. Cazierul şoferului va fi înscris în baza de date CEDAM, potrivit Economica.net.

În afara modului în care vor fi sau nu reflecate pe poliţa de asigurare comisioanele percepute de brokeri, asigurătorii anunţă că va exista o rubrică denumită simplu „Şofer” pentru care se pot transmite infomaţii la apelarea Cerere Ofertă şi Emitere poliţă RCA.

La acestă rubrică, brokerul va notifica, opţional, numele, prenumele, CNP-ul, seria şi numărul cărţii de identitate a viitorului şofer.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax