Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schimbare radicală a vremii, anunțată de directorul ANM. Temperaturile scad brusc și vom avea parte de furtuni

Publicat

Schimbare radicală a vremii, anunțată de directorul ANM. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a precizat că în România se va produce o inversiune termică, iar în zilele de joi și vineri vom avea temperaturi de maxim 28 de grade. Potrivit acesteia, în toată țara vor scădea temperaturile și vom avea parte de furtuni, vijelii și intensificări ale vântului.

Joi și vineri, cele mai răcoroase zile din această săptămână

„Vorbim, mai ales de joi, de o scădere a regimului de temperaturi, astfel încât în anumite zone, mai ales în regiunile nordice, temperaturile să caracterizeze o vreme ușor sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar. Regimul de temperaturi la nivelul maximelor fiind cuprins în general între 20 și până la cel mult 28 – 29 de grade Celsius, cele mai ridicate valori în partea de sud-vest și sud a țării.

Joi și vineri, cele mai răcoroase zile din această săptămână, iar ceea ce urmează în weekend, din nou valori de temperaturi în creștere și este posibil ca până la finalul lunii iulie să vorbim din nou de valori de 34-35 de grade, mai ales în partea de vest, sud-vest și sud a țării”, a declarat Elena Mateescu, la România TV.

Schimbare radicală a vremii. Sunt așteptate furtuni în cea mai mare parte a țării

Potrivit directorului ANM, sunt așteptate fenomene de instabilitate în cea mai mare parte a țării.

„Vor fi averse torențiale însoțite de intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, cu căderi de grindină și cantități de apă care pot depăși 25 – 35 de litri pe metru pătrat”, a mai declarat directorul ANM.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate