Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Schimbări de conducere la unităţi de învăţământ din Cugir. Vezi ce experienţă la catedră au noii directori

Publicat

În urma deciziilor Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, de la începutul lunii septembrie s-au schimbat „garniturile” de directori de la trei unităţi de învăţământ din Cugir. Au fost înlocuiţi în funcţie 4 directori şi 3 directori adjuncţi.

Funcţia de director al Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” a fost preluată, de luni, de către profesorul Alexandru Micaciu. Acesta o înlocuieşte pe fosta directoare, Camelia Dumitrean.

Alexandru Micaciu este absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi al unei şcoli post-universitare în domeniul ingineriei circulaţiei rutiere, are specializare inginer TCM (Tehnologia Construcţiilor de Maşini), domeniu în care a predat la acest liceu, cu o experienţă profesorală de 14 ani.

Noul director adjunct al Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” este profesorul Ion Nicu, cu specializarea tehnologia informaţiei şi comunicării (TIC) şi o experienţă profesorală de 13 ani. O înlocuieşte în funcţia de conducere pe profesoara Dacia Napău.

Colegiul Naţional „David Prodan” Cugir este condus, din septembrie, de profesoara de engleză Lilica Vanţ. Aceasta l-a înlocuit la conducerea liceului pe profesorul de fizică Miron Bur (care intră în pensie, după ce a fost director la această unitate de învăţământ din 2006). Lilica Vanţ are 49 ani şi o experienţă la catedră de 15 ani. A mai ocupat funcţia de directoare, în perioada 2001-2006. Funcţia de director adjunct a rămas vacantă, din cauza diminuării numărului de clase.

Învăţătoarea de ciclu primar Monalisa Mirela Borza este noua directoare a Şcolii cu clasele I-VIII „Sigidava” Nr. 4 Cugir, fiind numită în funcţie prin decizie de detaşare din 1 septembrie 2012, a

Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba. Experienţa la catedră a noii directoare este de 27 ani în învăţământul primar. O înlocuieşte în funcţia de conducere pe profesoara de istorie Lucia Anghel, care a fost directoare din anul 2006 până în luna iulie al acestui an.

Directoare adjunctă este Gabriela Lupu, profesoară de franceză, cu o experienţă de 33 ani. Această şcoală a comasat prin absorbţie Şcoala cu clasele I-VIIII Nr. 2 Cugir, din cauza numărul tot mai mic de elevi.

La Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Cugir, directoare a fost numită profesoara Stela Ţîrlea. Aceasta a mai ocupat funcţia de conducere, în perioada 1999-2009 şi a activat ca profesoară de matematică în cadrul acestei şcoli de aproximativ 25 de ani. Reamintim că fostul director al şcolii, Horea Rotche, a fost ales viceprimar al oraşului Cugir. Acesta a ocupat funcţia de director al unităţii de învăţământ în perioada 2009-2012.

Directoare adjunctă a fost numită Laura Diana Teban. Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Cugir a comasat activitatea Şcolii cu clasele I-VIII „Ioan Mihu” Vinerea, din cauza numărului mic de elevi şi din considerente de finanţare.

La Şcoala cu clasele I-VIII „Iosif Pervain” Cugir a rămas în funcţie directoarea Rodica Roxana Mihai, profesoară de română cu o experienţă de 26 de ani. Acesteia i-a expirat mandatul la conducerea şcolii, dar nu a avut concurenţi pentru funcţie.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax