Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Schimbări importante la rezidențiat anunțate de ministrul sănătății. Vor fi mai multe locuri la anumite specializări

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că la examenul de rezidenţiat din acest an vor exista mai multe locuri la specialităţile deficitare, dar că nu vor exista modificări în privinţa desfăşurării examenului.

”Rezidenţiatul a fost anunţat în urmă cu şase luni, sunt aceleaşi perspective”, a spus ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru la Iaşi, întrebat dacă vor apărea modificări în privinţa organizării examenului, a declarat Tătaru, duminică.

El a precizat că vor exista mai multe locuri la specialităţile deficitare.

”Vom avea ca specialităţi care vor apărea în număr mai mare ca şi locuri cele deficitare pe care le-am putut vedea şi gestiona în această pandemie”, a afirmat Nelu Tătaru.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca rezidenţiatul să fie organizat pe post, nu pe loc ca acum, Tătaru a spus că ministerul discută în această perioadă cu universităţile de medicină, dar şi cu spitalele.

”Noi avem în jurisdicţie la Ministerul Sănătăţii 58 de spitale din cele 380, celelalte sunt ale administraţiei locale. Discuţiile între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi universităţile de medicină care au autonomie vor da perspectiva cred că la jumătatea lunii octombrie”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Examenul de rezidenţiat este programat în acest an pe 15 noiembrie. ( Agerpres)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax