Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Schimbări în anul școlar 2017-2018. Elevii de clasa a V-a vor sta cu cel puţin două ore mai mult la cursuri

Publicat

copii elevi scoala clasa

copii elevi scoala clasa Numărul de ore pe care elevii îl vor petrece la şcoală va creşte cu două ore pe zi. Începând cu anul şcolar 2017-2018, noul plan cadru pentru învăţământul gimnazial prevede că elevii din clasa a V-a vor sta cu cel puţin două ore mai mult la şcoală, urmând să aibă 28 de ore pe săptămâna. Adică o medie de 5,6 ore pe zi.

Ministerul Educaţiei a adoptat în luna aprilie a anului trecut noul plan cadru pentru învăţământul gimnazial. Acesta prevede creşteri ale numărului de ore pentru elevi.

Astfel, elevii de la clasa a V-a vor petrece mai mult timp la şcoală începând de anul şcolar viitor, dar, consideră reprezentanţii Ministerului, va fi mai frumos, pentru că materiile vor fi mai bine structurate şi manualele mai relaxate.

Planul cadru se va aplică eşalonat, astfel încât din anul şcolar 2017-2018 se va aplică doar la clasa a V-a, urmând că anii viitori să se aplice şi la clasele gimnaziale mai mari.

Potrivit actului normativ, începând cu anul şcolar 2017-2018 elevii claselor a V-a vor stă la şcoală între 26 şi 28 de ore. Din anul şcolar 2018-2019, elevii claselor a VI-a vor stă la şcoală între 28 şi 30 de ore, iar începând cu anul şcolar 2019-2020, elevii claselor a VII-a vor stă între 31 şi 33 de ore. Din anul 2020-2021, elevii claselor a VIII-a vor stă până la 34 de ore.

Calculele arată că elevii claselor a V-a vor petrece la şcoală 5,6 ore pe zi. Elevii din clasele a VI-a vor ajunge să stea la şcoală 6 ore pe zi, cei din clasele a VII-a vor avea 6,6 ore pe zi, iar clasele a VIII-a vor învaţă, în final, aproape 7 ore pe zi (6,8 că să fim mai precişi).

Nu uitaţi că acestor ore de la şcoală li se adaugă orele dedicate temelor şi studiului individual. În aceste condiţii, un elev de clasa a VIII-a va ajunge, cu siguranţă, să dedice cel puţin 10 ore pe zi petru şcoală + teme + studiu individual.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax