Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Schimbările din Codul Muncii, negociate cu partenerii sociali

Publicat

Una dintre recomandările pe care FMI le-a transmis autorităţilor române,  în vederea continuării acordului de finanţare privea şi unele modificări în Codul Muncii. Actul modificat în 2003 a permis angajaţilor să obţină unele drepturi care îî protejau în faţa angajatorilor. Însă noile prevederi ce sunt avute în vedere ar putea aduce o schimbare de optică.

Aflat pe masa discuţiilor cu partenerii sociali, noul Cod al Muncii ar viza următoarele: concedierile colective, pe criterii schimbate; dreptul angajatorului de a stabili obiective de performanţă individuală, eliminarea clauzei de neconcurenţă după terminarea contractului de muncă, mărirea perioadei de probă pentru salariaţi sau posibilitatea pentru angajator de a încheia contracte de muncă după concedieri colective, fără să mai depindă de anumite perioade de timp.

Citește și Modificări la Codul Muncii: Noutăţi despre salarii, zilele de concediu de odihnă, de maternitate şi incapacitatea temporară de muncă

Toate acestea şi alte prevederi ar trebui să aducă o mai mare flexibilitate în piaţa muncii, chiar dacă unele declaraţii pe acest subiect au evidenţiat posibilitatea ca, în urma acestor modificări, angajatorii să poată avea un cadru mai propice pentru concedieri mai facile. Reprezentanţii Guvernului, mai precis ai Ministerului Muncii susţin că negocieri cu patronatele şi sindicatele din România legat de acest subiect vor începe săptămâna viitoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax