Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Schimbări în masă la conducerea „Hidroelectrica”. Directorul Romi Dragosin rămâne interimar pentru încă 90 de zile


Publicat

Toți directorii „Hidroelectrica” au fost revocați din funcție. Anunțul a fost făcut public de reprezentanțul administratorului judiciar al producătorului de energie, Remus Borza. În Alba, valul schimbărilor îl alungă de la conducerea „Hidroelectrica” Sebeș pe social-democratul Romi Petru Dragosin, instalat pe funcție în toamna anului 2012.

Înainte de a ajunge la finalul mandatului său la „Hidroelectrica”, Dragosin află că a fost revocat din funcție. Potrivit purtătorului de cuvânt al „Hidroelectrica”, deși revocat din funcție, Dragosin va rămâne în continuare director la sucursala din Sebeș, mandatul său fiind prelungit sub forma unui interimat de 90 de zile, perioadă în care se va organiza un concurs pentru ocuparea funcției.

În ceea ce privește situația „Hideroserv”, sucursală care funcționează sub umbrela „Hidroelectrica”, Radu Scutea a declarat că și acolo se anunță o reorganizare, urmând ca toate unitățile „Hidroserv” din țară să se unească, pentru a constitui o companie.

Reorganizarea „Hidroserv” implică disponibilizarea sau intrarea în șomaj tehnic a unui număr de 500 de persoane din cele 8 sucursale din țară. Directorul „Hidroserv” Sebeș, Bogdan Alexandru s-a aflat joi la București, unde a participat la Consiliul de Administrație.

„Hidroelectrica” este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din iunie anul trecut. Administratorul judiciar al „Hidroelectrica” a semnat miercuri preavize de concediere pentru 154 de salariaţi ai companiei de stat şi a redus alte 161 de posturi care erau vacante.

 „În 16 ianuarie am semnat preavize de concediere pentru 154 de salariaţi ai Hidroelectrica, iar alte 161 de posturi care erau vacante, deci neocupate, au fost închise”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentantul administratorului judiciar al „Hidroelectrica”, Remus Borza.

El a adăugat că în cursul acestui an vor ieşi la pensie alte 36 de persoane, iar până pe 30 iunie vor fi disponibilizate alte 500 de persoane din cele opt „Hidroserv”-uri controlate de „Hidroelectrica”, care au în total 2.500 de angajaţi.

Borza a mai spus că „Euro Insol” a mai dispus diminuarea cu 50% a anumitor sporuri şi prime, a diurnei, a valorii tichetelor de masă şi a eliminat tichetele de carburant. Potrivit lui Borza, în urma diminuării acestor costuri, „Hidroelectrica” va face economii anuale de 10 milioane euro.

El a afirmat că de rezultatele proaste ale unei companii conducerea este cea care trebuie să răspundă şi că foştii directori „Hidroelectrica”, numiţi pe criterii politice, se vor putea înscrie la concursuri pentru ocuparea posturilor.

„De specialişti ce sunt (au fost revocaţi – n.r.). Este o vorbă în popor – «peştele de la cap se împute». (…) Când o companie merge prost, conducerea trebuie să-şi asume, nu angajaţii şi nici poporul român. Acei directori au fost numiţi pe criterii politice, dar tot vor avea posibilitatea să îşi demonstreze competenţele la concurs”, a spus Borza.

„Din executivul Hidroelectrica au fost decimate două clanuri”, a afirmat Borza, într-o conferinţă de presă, fără să dea detalii. El a afirmat că „Hidroelectrica” poate ieşi din insolvenţă la 26 iunie.

„Din punct de vedere financiar compania este pregătită să iasă din insolvenţă în iunie”, a spus Borza.

Contactat de MEDIAFAX, Gheorghe a declarat că va participa la concursul pentru ocuparea postului de director general. El a comentat modificările aduse conducerii Hidroelectrica spunând că se încearcă o „repoziţionare” a personalului companiei. „Vrem să repoziţionăm pe toată lumea. Este o situaţie care începe de sus în jos”, a spus el. „Euro Insol” a externalizat serviciile de atesare psihologică şi de medicină a muncii din companie, iar persoanele disponibilizate provin din departamentele IT, resurse umane şi financiar contabil.

„Cât timp Euro Insol va fi administratorul judiciar al Hidroelectrica, nu va pleca niciun om din exploatare. Noi nu am cerut niciunui director ce oameni să fie disponibilizaţi. Responsabilitatea disponibilizărilor aparţine directorilor de sucursale”, a adăugat Borza.

Sursă: MediafaxȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. Pingback: Schimbări în masă la conducerea Hidroelectrica. Directorul Romi Dragosin rămâne interimar pentru încă 90 de zile | Sebes24

 2. Pingback: Florin Roman: ”Niciun om nu va fi disponibilizat la Hidroelectrica Sebeș. Posibil ca unele persoane din conducere să-și piardă posturile” | Sebes24

 3. Pingback: La Hidroelectrica Sebeș singura persoană disponibilizată este directorul. Din primăvară se dau drumul la noi angajări | Alba24

 4. cout

  joi, 07.02.2013 at 21:54

  Daca vreti sa faceti ordine restructurati de sus pana jos fiindca infectia este totala.Oganizati concursuri si eliminati toata mizeria.

 5. Pingback: Schimbări în masă la conducerea Hidroelectrica. Directorul Romi Dragosin rămâne interimar pentru încă 90 de zile | Timiş în 24 de ore

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Oficial: Numărul românilor vaccinați cu Pfizer BioNTech a depășit, miercuri, o jumătate de milion

Publicat

Peste 42.000 de români au primit vaccinul Pfizer BioNTech, în ultimele 24 de ore. 25.718 persoane au fsot vaccinate cu 1 doză, în timp ce 16.608 persoane au primit a doua doză.

Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 570.704.

S-au vaccinat în total peste o jumătate de milion de cetățeni ai României din care:

 • 456.154 persoane vaccinate cu 1 doză;
 • 57.275 persoane vaccinate cu 2 doze.

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Heliport în Blaj: Studiile tehnice pentru amenajarea locației, în pregătire. Va fi utilizat pe timp de zi și noapte

Publicat

Consilierii județeni din Alba au de aprobat joi acordul de asociere pentru construirea heliportului în Blaj. Amenajările se vor face pe o suprafață de 5000 mp.

Deocamdată, acordul care va fi încheiat între Municipiul Blaj prin Consiliul local al municipiului Blaj şi Consiliul Judeţean Alba vizează realizarea în comun a studiilor meteorologic, topografic și de obstacolare, geotehnic și a Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții: „Heliport în Municipiul Blaj”.

Heliportul public va deservi atât Spitalul Municipal din Blaj, cât și toate urgențele din zona Târnavelor și județul Alba.

”Existența acestui heliport va contribui la salvarea de vieți omenești, prin reducerea timpului de preluare și transport a bolnavilor cu elicopterul SMURD la alte spitale sau centre medicale din regiune. Heliportul, care va putea fi utilizat pe timp de zi și pe timp de noapte, în fapt un aerodrom utilizat exclusiv pentru elicoptere, va avea un spațiu de aterizare cu o rază de 50 m, special amenajat pentru a permite aterizarea și decolarea elicopterelor, dispunând de indicatoare privind direcția vântului, sistem de balizaj și lumini de semnalizare, sisteme anti-incendiu, totul desfășurat pe suprafață de aproximativ 5.000 mp, în care vor fi cuprinse și sistemele de alimentare cu combustibil, mentenanță, stație pentru observarea fenomenelor meteo, spațiu administrativ, parcare, drum de acces etc”, se arată în documentația proiectului.

Potrivit evaluărilor inițiale, investiția era de 600.000 de euro, heliportul urmând să fie cel mai modern din județ.

Locația pentru acest obiectiv de investiții la intrarea în Blaj dinspre Alba Iulia.

Consiliul Local Blaj a aprobat în decembrie 2020 declanșarea procedurii de expropriere a unui teren în suprafață de 17.000 mp, situat în zona Stației Lukoil, în vederea construirii heliportului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Camion defect la ieșirea din Alba Iulia spre Teiuș. Circulația se desfășoară cu dificultate

Publicat

trafic

Circulația rutieră se desfășoară cu greutate miercuri, în jurul orei 17:45, la ieșire din Alba Iulia spre Teius.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba spun că motivul este un camion defect, pe carosabil.

Știre în actualizare

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Un bărbat din Alba, înjunghiat în zona inimii de cel căruia i-a oferit o cafea la un bar. Motivul pentru care era să fie ucis

Publicat

A simțit o arsură în piept, a scăpat paharul din mână și a ieșit în fața barului – momentul în care un bărbat din Aiudul de Sus și-a dat seama că a fost înjunghiat cu un briceag, în zona inimii, de către un alt bărbat căruia i-a oferit o cafea.

Fapta care a șocat comunitatea din Aiudul de Sus s-a petrecut pe 2 aprilie 2020, dar magistrații Tribunalului Alba l-au condamnat pe făptaș abia opt luni mai târziu, pe 15 decembrie 2020. În urma pedepsei primite, inculpatul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Ce s-a întâmplat

În seara de 2 aprilie, în jurul orei 21.00, Vasile A. se afla într-un bar din Aiudul de Sus, la o masă de lângă tejgheaua barului.

La un moment dat, în local a intrat și C.M., alături de încă trei prieteni. Cei patru s-au așezat la o masă, iar C.M a mers la bar pentru a comanda ceva de băut, se arată în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Alba.

La bar, bărbatul s-a întâlnit cu Vasile și i-a oferit o cafea, cafea pe care cel din urmă nu a refuzat-o.

În timp ce C.M. se întorcea la masă cu băutura, Vasile s-a ridicat de la masa la care stătea, a scos din buzunar un briceag cu lama de aproape 9 centimetri și i l-a înfipt celui care i-a oferit o cafea, fix în dreptul inimii.

Bărbatul a ieșit din bar cu rana din care curgea sânge și a așteptat salvarea.

Cel care l-a înjunghiat a stat și el în bar și a așteptat poliția.

Din fericire, înjunghierea, chiar dacă a fost în dreptul inimii, nu i-a pus viața în primejdie bărbatului.

În timpul audierii, Vasile a declarat că motivul pentru care l-a înjunghiat pe bărbat, din senin, a fost acela că era băut și posibil îi era teamă să nu îi fie furați banii pe care îi avea asupra sa.

L-a înjunghiat fără motiv

În cursul urmării penale, ”bărbatul a susținut că a aplicat victimei lovitura cu briceagul întrucât îi era teamă de persoana vătămată.

Susținerea inculpatului nu poate fi primită, argumentat de împrejurarea, pe de o parte că martorii audiați în cursul urmăririi penale și ulterior în cursul cercetării judecătorești au confirmat persoana vătămată nu a adoptat vreo atitudine de natură a stârni temerea inculpatului, iar pe de altă parte, inculpatul a fost cel care a generat o stare de temere în cadrul localului”, se arată în motivarea magistraților.

Bărbatul înjunghiat a declarat că a fost lovit un cuțit în piept fără un motiv anume. A simțit o arsură în piept, a scăpat paharul din mână și a ieșit în fața barului pentru a primi îngrijiri medicale.

Martorii au spus că inculpatul a lovit victima cu un briceag, pe care i l-a înfipt în piept, în zona inimii, fără ca persoana vătămată să-l fi provocat ori fără să fi avut vreun alt un motiv anume. Totodată, din declarațiile martorilor audiați reiese că fapta săvârșită de inculpat a produs panică în rândul persoanelor prezente, care au fugit afară din bar, de teamă.

Pedeapsa

Pentru fapta sa, bărbatul de 61 de ani, recidivist, a fost condamnat pentru tentativă de omor calificat și port ilegal de armă albă.

Judecătorii Tribunalului Alba l-au condamnat pe Vasile A. la 8 ani și 2 luni închisoare cu executare și aproape 5000 de lei, despăgubiri civile, pentru victima sa.

Bărbatul nu a fost de acord cu pedeapsa primită și a făcut apel. Procesul se află pe rolul instanței superioare, Curtea de Apel Alba Iulia, iar o decizie definitivă va fi dată pe 10 februarie 2021.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate