Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Schimbări în programul de lucru din administraţia centrală. Pauză de masă o oră pentru bugetari. Propuneri de la Guvern

Publicat

taxe-impozite

taxe-impoziteUn proiect de hotărâre pus în dezbatere publică prevede pauză de masă obligatorie pentru angajaţii din administraţia publică la nivel central. Această măsură ar produce modificări în programul de lucru al bugetarilor.

Potrivit documentului privind unele măsuri referitoare la desfășurarea activității în cadrul administrației publice centrale, “angajații din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autorităților și instituțiilor publice ale administrației publice centrale beneficiază zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-14.00, care nu este inclusă în durata normală a timpului de muncă”.

De asemenea, în actul normativ se mai precizează că “prin regulamentul intern, aprobat de conducătorii entităților prevăzute la art.1, cu consultarea sindicatelor sau, după caz, a reprezentanților salariaților/ a reprezentanților funcționarilor publici, sau prin contractul de muncă aplicabil, în funcție de specificul activității prestate, se poate stabili o repartizare inegală a programului zilnic de lucru, cu respectarea dispozițiilor art. 116 alin. (2) din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, art.1 aplicându-se în mod corespunzător”.

De asemenea, “dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică instituțiilor publice din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciare”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cucuraj

    joi, 10.09.2015 at 19:29

    Referitor la propunerea guvernului pentru pauza de masa pentru bugetari.Cei care au propus aceasta IDIOTENIE sa se arate la fata si ne infrunte cu cu curaj(!).( Cei fara coloana vertebrala nu se arata la fata). Dragi bugetari, treziti-va !!!!!!!!!!!!! Pina cand isi bat astia joc de noi ? Hai sa facem o petitie online si sa le zadarnicim planurile abjecte.Cel care a propus aceaasta PROSTIE este un nemernic si se fereste sa apara in fata noastra. Nu suntem de acord in niciun fel cu acest lucru. Deja lucram 12-15 ore pe zi ( de cele mai multe ori )dar guvernantii se fac ca nu stiu. De ce ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax