Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Schimbări în salarizarea angajaților publici din primării și consilii județene: Structură unică și sporuri plafonate la 20%

Publicat

Schimbări semnificative în salarizarea angajaților de la primării și consilii județene: Angajații din primării și consilii județene vor fi afectați de schimbări semnificative în salarizarea lor, ca urmare a noii legi a salarizării.

Aceasta prevede că determinarea salariilor nu va mai fi responsabilitatea primarilor și șefilor consiliilor județene, așa cum se întâmplă în prezent.

Plafonarea sporurilor bugetarilor

Conform declarațiilor Ministerului Muncii, sporurile acordate angajaților bugetari vor fi reduse și plafonate la 20%. Mai mult, salariile vor fi structurate pe două componente, una fixă și una variabilă, ultima fiind în funcție de performanța angajatului.

Dispar diferențele salariale nejustificate  dintre angajații cu aceeași funcție

Noua lege a salarizării, deja discutată cu reprezentanții Băncii Mondiale, se va baza pe patru principii, afirmă ministrul Muncii. Aceasta va elimina diferențele salariale nejustificate între angajații cu aceeași funcție și va introduce, în premieră, un sistem unic de salarizare pentru angajații din primării și consilii județene.

Structură unică de salarizare pentru administrațioa publică locală

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a precizat că propune o structură unică de salarizare pentru administrația publică locală. În cadrul unei întâlniri programate cu administrația publică locală, se va solicita implementarea unui sistem ierarhic în conformitate cu noua lege a salarizării.

Revizuirea bonificațiilor și limitarea acestora

Bonificațiile vor fi de asemenea revizuite și limitate la 20% pentru fiecare angajat, așa cum a explicat ministrul Muncii. Acestea vor deveni mai transparente, justificate și vor fi acordate pe baza activității, nu pe baza angajatului.

Eliminarea posturilor vacante și reformarea structurii organizaționale

Autoritățile intenționează să elimine aproximativ 200.000 de posturi vacante, ceea ce va duce la abolirea anumitor funcții, cum ar fi șef de birou, șef de serviciu sau director. În prezent, acestea sunt calculate și remunerate în funcție de numărul de posturi, nu de numărul real de angajați.

Salariile angajaților de stat vor avea o componentă fixă și una variabilă

Salariile angajaților de la stat vor consta din două componente: una fixă și o a doua variabilă, evaluată pe baza unor criterii specifice de performanță. Aceste criterii vor fi stabilite de fiecare manager sau director al instituției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cornelia

    miercuri, 26.07.2023 at 09:59

    Sporuri? Astia si doctorii sunt milionari, salarii de peste 20000 de lei/luna, RUSINE!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax