Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schimbări la Arhidiaceza romano-catolică din Alba Iulia. Pe cine a numit Papa Francisc în locul arhiepiscopului Jakubinyi

Publicat

gergely Kovacs

Papa Francisc a acceptat renunțarea de la conducerea pastorală a arhidiecezei de Alba Iulia prezentată pentru limită de vârstă de arhiepiscopul György-Miklós Jakubinyi și l-a numit arhiepiscop al aceleiași arhidieceze pe mons. Gergely Kovács, până acum șef de oficiu la Consiliul pontifical al culturii.

Potrivit Radio Vatican, Sfântul Părinte a acceptat, în 24 decembrie 2019, renunțarea de la conducerea pastorală a arhidiecezei romano-catolice de Alba Iulia prezentată pentru limită de vârstă de arhiepiscopul György-Miklós Jakubinyi și l-a numit arhiepiscop al aceleiași arhidieceze pe mons. Gergely Kovács, din clerul aceleiași arhidieceze, până acum șef de oficiu la Consiliul pontifical al culturii.

Tot în data de 24 decembrie, papa a acceptat renunțarea la oficiul de episcop auxiliar al arhidiecezei de Alba Iulia prezentată pentru limită de vârstă de mons. József Tamás.

Noul  arhiepiscop de Alba Iulia s-a născut în 21 iulie 1968 la Târgu Secuiesc (Covasna). După liceul frecventat în orașul natal, a urmat Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia. Alumn al Colegiului pontifical germano-ungar din Roma, a frecventat Universitatea pontificală Gregoriana, unde a obținut bacalaureatul în teologie în 1992.

Și-a continuat studiile de specializare în drept canonic la Universitatea pontificală din Lateran, unde a obținut licența și doctoratul. A fost sfințit preot în 1993 și a îndeplinit mai multe misiuni pastorale la Târgu Mureș. În 1997 a intrat în serviciul Sfântului Scaun la Consiliul pontifical al culturii, fiind însărcinat cu regiunea germană și a Europei centrale și orientale, precum și redactor la revista ”Cultura e Fede” (Cultură și Credință). În 2000 a fost numit capelan al Sanctității Sale.

Din 2007 a îndeplinit funcția de șef de oficiu la Consiliul pontifical al culturii, având în același timp colaborări cu Congregația pentru cler și cu Tribunalul Rota Romana.

Sursa: Radio Vatican

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax