Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Schimbări la prefecturile din țară, la sfârșit de an. În Alba sunt scoase la ”bătaie” două posturi de subprefect

Publicat

Sfârșitul de an vine cu o serie de schimbări la nivelul prefecților și al subprefecților din țară. Miercuri, Guvernul se întrunește pentru a decide asupra eliberării din funcție al unor prefecți și subprefecți, iar Instituția Prefectului din Alba este una dintre cele vizate de schimbare. 

În special vor fi eliberați din funcție prefecții și subprefecții susținuți de PMP, partid care nu a mai intrat la guvernare, însă funcția de prefect al județului Alba nu este vizată de schimbare. 

În organigrama instituției sunt disponibile două funcții de subprefect. Momentan o poziție este ocupată de Diane Rof, iar alta este vacantă.

Actualul subprefectul de Alba, Diane Rof, care a fost susținută de PMP va fi cel mai probabil  eliberată din funcție. Potrivit surselor alba24.ro din cadrul Alianței USR PLUS, la nivel național a avut loc o rundă de negocieri în urma căreia USR PLUS a obținut un post de subprefect al județului Alba.

De asemenea, pentru un post de subprefect este vehiculat numele fostului viceprimar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul (PNL), care în urma cu aproape două luni și-a dat demisia din Consiliul Local.

În interiorul alianței USR PLUS a fost deja demarată o procedură internă pentru desemnarea unei persoane care să preia funcția de subprefect, iar data limită pentru depunerea candidaturilor este 4 ianurie 2021.

Totuși pentru numirea în funcția de subprefect, cel vizat trebuie să fie funcționar public și să își dea demisia din partid.

Mai mult, cei de la USR PLUS Alba vor să obțină trei posturi de secretari de stat, la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Educației, iar pentru desemnarea lor a fost începută o altă procedură internă în rândul organizației județene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate