Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schimbări la redobândirea carnetului de șofer: Testul de verificare se va putea da la orice serviciu al poliției rutiere

Publicat

politia-rutiera

Testul de verificare a regulilor de circulație se va putea de la orice serviciu al poliției rutiere din țară, dacă un proiect de lege inițiat de USR PLUS va trece de votul aleșilor. 

Mai exact nu se va mai ține cont de reședința persoanei care susține examenul sau de județul în care i-a fost suspendat permisul unui șofer, atunci când acesta va fi nevoit să dea testul de verificare. 

O persoană se va putea înscrie în ce localitate dorește. 

”Există posibilitatea ca cetăţeanul nostru să aibă domiciliul la Arad, permisul să-i fi fost suspendat în Galaţi, dar el are reşedinţa în Bucureşti, şi atunci el se poate înscrie să-şi susţină examenul de reevaluare, de evaluare a cunoştinţelor în domeniu circulaţiei în Bucureşti”, a declarat, pentru agerpres, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc.

Schimbări la testul de verificare a regulilor de cirulație

”Proiectul este o iniţiativă a unor colegi de-ai noştri senatori, care dă posibilitatea susţinerii testului de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie la oricare serviciu al Poliţiei rutiere de pe teritoriul României. Deci nu doar la serviciul Poliţiei rutiere care are în evidenţă titularul permisului de conducere sau la serviciul Poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată contravenţia, aşa cum este astăzi, ci te poţi înscrie în orice loc doreşti”, a mai precizat Nicoleta Pauliuc.

Ce amendament a formulat MAI

Potrivit acesteia, raportul a fost admis cu un amendament formulat de MAI.

„Avem un amendament al celor de la Ministerul de Interne, posibilitatea ca acest text de lege să intre în vigoare în termen de 12 luni de la data promulgării, să dăm posibilitatea instituţiei să-şi pregătească punerea în aplicare, o updatare a softurilor şi a pregătirii birourilor unde va avea loc susţinerea testelor”, a precizat Pauliuc.

Iniţiatorul subliniază în expunerea de motive că prezenţa fizică a persoanei în sala de testare din oraşul în care şi-a obţinut permisul de conducere sau a fost constatată contravenţia „nu contribuie în niciun fel la testarea cunoştinţelor şi nu reflectă scopul pentru care se face testarea, care este demonstrarea cunoaşterii regulilor de circulaţie (unice la nivel naţional)”.

Raportul comun de admitere al comisiilor de specialitate va fi înaintat plenului Senatului cu propunere de adoptare a proiectului pentru modificarea legii privind circulaţia pe drumurile publice.

sursă: agerpres.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax