Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Schimbări majore pentru utilizatorii WhatsApp din Europa. Care sunt noutăţile

Publicat

whatsapp

Pentru a respecta noile norme de confidenţialitate în ceea ce priveşte datele private, WhatsApp limitează vârsta minimă a utilizatorilor săi din Europa de la 13 ani la 16 ani.

Utilizatorilor europeni ai acestei aplicaţii li se va cere să confirme că au cel puţin vârsta de 16 ani atunci când acestora li se va cere să accepte noile condiţii de utilizare şi noile politici de confidenţialitate furnizate de divizia WhatsApp Ireland Ltd în săptămânile următoare. Pentru restul utilizatorilor, din alte locaţii ale lumii, vârsta minimă va rămâne 13 ani.

Facebook, proprietarul WhatsApp, face aceste schimbări pentru a se conforma normelor impuse de Regulamentul general european privind protecţia datelor (European General Data Protection Regulation – GDPR).

Facebook cere acestor utilizatori adolescenţi să numească un părinte sau un tutore care să poată să le ofere permisiunea de a partaja informaţii pe reţeaua de socializare. În caz contrar, utilizatorii aflaţi în această situaţie nu vor putea să vizioneze o versiune integral personalizată a platformei Facebook.

Potrivit Facebook, WhatsApp nu va solicita să primească noi drepturi pentru a colecta informaţii personale în virtutea acordului încheiat cu Uniunea Europeană.

Serviciul WhatsApp, înfiinţat în 2009, a fost pus sub presiune de guvernele mai multor ţări europene în ultimii ani din cauza sistemul său de criptare a mesajelor şi a planurilor sale de a partaja mai multe date personale cu compania-mamă, Facebook.

La rândul ei, compania Facebook este atent monitorizată de parlamente şi organisme cu rol de reglementare din lumea întreagă după ce a anunţat luna trecută că informaţii personale provenind de la milioane de utilizatori ai săi au ajuns în mod accidental în posesia cabinetului de consultanţă politică Cambridge Analytica, declanşând un val de îngrijorare pe plan mondial în legătură cu modul în care reţeaua de socializare foloseşte datele utilizatorilor săi.

Altă modificare anunţată marţi de WhatsApp este o opţiune ce permite utilizatorilor să descarce un raport online care detaliază datele lor personale stocate de acest serviciu de mesagerie online, precum producătorul şi modelul dispozitivului mobil folosit de aceştia, contactele lor, grupurile online din care fac parte şi numerele blocate ale utilizatorilor cu care nu mai doresc să comunice.

surse: digi24.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax