Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SCHIMBĂRILE de la 1 iulie. Pentru ce vom plăti mai puţin, ce se majorează şi alte noutăţi

Publicat

bani O serie de schimbări decise de autorităţi şi care vor avea efect în bugetul familiilor se aplică de la 1 iulie. Vom plăti mai puțin pentru energie, indemnizația minimă acordată părinților pentru creșterea copilului va fi majorată și Registrul Auto Român va elibera noul model al Cărții de Identitate al Vehiculului.

Gazele naturale se ieftinesc cu 3% pentru consumatorii casnici. Decizia vine după ce Guvernul a decis blocarea calendarului de liberalizare pentru gazele din producţia internă, până în martie 2017, ca urmare a ieftinirii gazelor din import. Tot până atunci se aplică şi reducerea de 3 procente.

Vezi ANRE reduce tarifele de furnizare pentru gazele naturale cu 3 la sută de la 1 iulie. Preţul pentru populaţie, înghețat de Guvern până la 31 martie 2017

Mai mici cu 2% vor fi şi facturile de curent. Scăderea se datorează atât ieftinirii energiei electrice pe Bursă, cât şi scăderii tarifelor percepute de diferite companii si aprobate de stat. Cele mai mari reduceri de tarife au fost de aproape 11 procente pentru transportul energiei electrice şi de 13 procente pentru taxa de cogenerare. Doar 30% din preţul final va mai fi reglementat de stat, restul de 70% va reflecta preţul energiei pe care furnizorii o cumpără de pe Bursă.

Tot de la 1 iulie, indemnizaţia minimă acordată părinţilor creşte de la 600 de lei, la 1.063 de lei, iar mamele care au optat pentru un singur an de concediu maternal pot depune cereri pentru prelungirea sau reluarea concediului de creștere a copilului.

Vezi Indemnizaţia minimă de creştere a copilului se majorează de la 600 lei la 1.063 de lei. Toate modificările, aplicate de la 1 iulie

De la 1 iulie, Registrul Auto Român va elibera clienţilor noul model al Cărţii de Identitate a Vehiculului. Acesta va conţine elemente noi, precum norma de poluare a maşinii. Cine are carte de indentitate veche va merge cu această carte până când maşina va ieşi din parc.

Citeşte şi De la 1 iulie se schimbă CĂRŢILE de IDENTITATE ale maşinilor. RAR va elibera clienților actualul model până la epuizarea stocului de formulare

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate