Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Şcoala Altfel”: Acţiuni de ecologizare în pădurea de la Schit şi Parcul Dendrologic cu voluntari din Alba Iulia şi elevi

Publicat

În cadrul programului derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” ce se desfășoară în perioada 7- 11 aprilie, Centrul Județean de Voluntariat Alba organizează diverse activități împreună cu unități școlare din Alba Iulia. Activitățile au fost concepute împreună cu reprezentații ai unităților școlare, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor elevilor de a se familiariza cu activități cu caracter educativ, ce au la bază voluntariatul.

Săptămâna a debutat cu un atelier de animație socio-educativă, susținut de către voluntarii Centrului Județean de Voluntariat la Şcoala „Avram Iancu” , adresat cu elevilor clasei a IV-a A. Marţi s-au întâlnit cu elevii claselor a III-a, cei de clasa a VI-a au trecut prin acest atelier miercuri, joi este rândul celor din clasele a VII-a A și a VIII-a A, iar vineri celor din clasa pregătitoare.

În cadrul acestor ateliere, care se desfăşoară sub supravegherea cadrelor didactice, copiilor li se va vorbi despre ce înseamnă voluntariatul și cum se poate practica la orice vârstă, prezentare urmată de jocuri de ice-breaking, energizare, cunoaștere și de lucru în echipă.

Miercuri, voluntarii Centrului Județean de Voluntariat Alba vor vor merge la Parcul de Aventură din Alba Iulia, ca să ajute la îngrijirea și curățarea celor două hectare ale obiectivului. Voluntarii care vor lua parte la această acțiune sunt elevi la liceele din oraş.

Joi, voluntarii îi vor însoți pe elevii de clasă primară ai Școlii „Ion Agârbiceanu” în vizita pe care aceștia o vor face la Parcul Dendrologic, oferindu-le un exemplu viu despre ce înseamnă să te implici și să ajuți, atunci când e nevoie de tine.

Deoarece voluntariatul se potrivește oricărei vârste, în timpul vizitei pe care o vor face pe aleile parcului, cei mici, echipați cu mănuși și saci menajeri vor aduna gunoaiele „uitate” de alți trecători.

Vineri, în ultima zi a „Săptămânii Altfel” este rândul elevilor de liceu să fie voluntari pentru o zi. Centrul Județean de Voluntariat Alba a inițiat o campanie de ecologizare în imediata apropiere a orașului Alba Iulia (zona Pădurii Schit), împreună cu elevii Colegiului Tehnic „Apulum” și diriginții acestora. „Campania are o componentă educaţională puternică și este o foarte bună ocazie să le reamintim tinerilor că trebuie să fie responsabili, că voluntariatul le face bine și că natura merită să fie curată. În același timp, dorim să le atragem atenția celor care <uită> gunoaie la iarbă verde și în pădure că natura are dreptul să fie curată”, spun reprezentanţii Centrului Judeţean de Voluntariat.

Prin implicarea în activitățile din cadrul săptămânii „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, alături de elevi ai școlilor din Alba Iulia, Centrul Județean de Voluntariat dorește să îi familiarizeze pe aceștia cu voluntariatul și să îi încurajeze să dăruiască din timpul lor pentru alţii, din dorinţa de a crea o lume mai bună.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax