Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Şcoala Altfel”: Elevii au văzut câteva documente importante deţinute de Arhivele din Alba Iulia

Publicat

În perioada 2-6 aprilie 2012, în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, Serviciul Judeţean Alba a primit vizita a peste 220 de elevi de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Alba Iulia şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia. Elevii au avut ocazia să vadă câteva documente de valoare deţinute de Arhive.

În săptămâna „Şcoala Altfel”, elevii care au trecut pragul Arhivelor  din Alba Iulia au avut ocazia să observe câteva dintre cele mai importante documente deţinute de această instituţie (document din 1634 emis în cancelaria lui Matei Basarab, registre de stare civilă etc), colecţia de bancnote şi monede – cea mai mare de acest fel deţinută de o structură a Arhivelor Naţionale, precum şi cărţi de patrimoniu, între care şi un incunabul, tipărit la Veneţia în anul 1492. De asemenea, elevii au avut posibilitatea de a vizita un depozit şi le-au fost aduse la cunoştinţă informaţii privind păstrarea şi conservarea documentelor, precum şi expoziţia „Reclame din Epoca de Aur”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax