Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Şcoala Altfel” în Alba: Înscrieri pentru a IV-a ediţie a ,,Salonului județean de icoane și obiceiuri de Paște”. Proiect pentru afirmarea elevilor talentaţi

Publicat

Pe data de 11 aprilie, la Alba Iulia se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a ,,Salonului județean de icoane și obiceiuri de Paște”. Proiectul constă într-o expoziţie de icoane, artă decorativă (desene, picturi, grafică, colaje) și artă manuală ale elevilor din școlile generale, precum și celor care frecventează cercurile de profil din cadrul Școlii de Artă și Meșteșuguri, dar și cluburi sau palate ale elevilor din județ, care se pot înscrie până pe data de 4 aprilie.

Pentru participarea la acest proiect, cei care vor să îşi dovedească talentul la pictură trebuie să aibă vârste cuprinse între 7-18 ani. Lucrările elevilor care se vor înscrie vor fi expuse la Alba Mall în data de 11 aprilie, în cadrul săptămânii ,,Școala altfel”.

Prin proiectul „Salonul județean de icoane și obiceiuri de Paște” se propune crearea unui spațiu adecvat pentru descoperirea și afirmarea copiilor și tinerilor din județul Alba cu aptitudini spre domeniul artei. Astfel, tinerii vor avea şansa să-şi valorifice creativitatea și talentul şi totodată să fie stimulaţi şi încurajaţi pentru a fi competitivi şi în acest domeniu.

Acest proiect se adresează tuturor elevilor din școlile generale, precum și celor care frecventează cercurile de profil din cadrul Școlii de Artă și Meșteșuguri, dar și cluburi sau palate ale elevilor din județ.

Cei care vor să participe cu lucrări la Salonul judeţean de icoane şi obiceiuri de Paşte pentru secţiunile icoane, arta decorativă (desene, picturi, grafică, colaje) și artă manuală trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

– lucrările să fi realizate în format A3, A4 sau la alegere, iar obiectele ornamentale să aibă tematică pascală sau de primavară și să fie pe orice fel de suport (hârtie, lemn, sticlă etc.)

– lucrările să aibă menționate următoarele date scrise cu majuscule: instituția / şcoala, localitatea, titlul lucrării, secțiunea, numele şi prenumele profesorului îndrumător.

Fiecărei instituții care va participa i se pune la dispoziție câte un stand, pentru expunerea lucrărilor în cadrul centrului comericial din Alba Iulia.

Instituțiile trebuie să îşi trimită fișele de înscriere până cel târziu vineri, 4 aprilie, la ora 16.00 la pe adresa Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba, str. Morii, nr. 8 Alba Iulia, jud. Alba, prin email la adresa, culturaalba@yahoo.com sau prin fax: 0258-826410.

Fiecare instituție participantă va primi din partea organizatorilor Diplomă de participare și cadouri.

Programul de activitate al „Salonului județean de icoane și obiceiuri de Paște” este următorul:

10:00-11:30 Amenajarea standurilor

12:00 Deschiderea oficială

13:00-14:00 Acordarea diplomelor de participare

11:30 – 18:00 Momente artistice

Instituțiile participante pot susține și momente artistice (poezie, teatru, cântece etc) alături de cursanții Școlii de Arte din cadrul Centrului de Cultură, cu mențiunea pe fișele de înscriere sau telefonic până la data limită menționată în regulament. Momentele artistice nu trebuie să depașească 8 minute.

Persoana de contact pentru acest proiect este şef serviciu al Şcolii de Artă şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, prof. Marinela Popa.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax