Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Școala Altfel” în Alba: Lecții de prim ajutor oferite de Crucea Roșie pentru elevi din mai multe localități din județ

Publicat

”Școala Altfel”. Elevi din mai multe școli din Alba au avut ocazia să învețe noțiuni de prim ajutor. Au participat la lecții organizate de Crucea Roșie.

Activitățile s-au derulat în cadrul „Săptămânii Altfel”.

Acestea au fost susținute de cadrele medicale ale Crucii Roșii Române Filiala Alba. Peste 150 de copii de la școli și licee din Alba Iulia, Sebeș, Doștat sau Boz au învățat noțiuni generale de prim ajutor și cum să se comporte în situații de urgență.

De asemenea, cu ajutorul unei veste speciale de instruire, au simulat intervenția în cazul blocării căilor respiratorii cu corp străin și aplicarea manevrei Heimlich. Cu ajutorul manechinelor de prim ajutor, au exersat manevrele de resuscitare.

Promovarea primului ajutor

„Indiferent de vârstă, cunoașterea noțiunilor de prim ajutor sunt extrem de importante. Oricare dintre noi am putea să ne aflăm în situația în care viața unui om să depindă de modul în care acționăm în acea situație de urgență.

Poate fi o persoană dragă, un coleg, un prieten sau un necunoscut, iar fiecare secundă contează.

De aceea, Crucea Roșie Română militează pentru promovarea primului ajutor, astfel încât cel puțin noțiunile generale să fie cunoscute de fiecare dintre noi”, a spus Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.

Cursuri organizate de Crucea Roșie

În județul Alba, Crucea Roșie Română organizează cursuri de prim ajutor pentru angajați din primării și instituții publice, companii, pentru unități de învățământ, dar și pentru persoane fizice. Cursurile sunt furnizate de cadre medicale cu pregătire și experiență în domeniul acordării primului ajutor.

Cursul de prim ajutor se finalizează cu un examen. Se eliberează un certificat de absolvire, care atestă că persoana este instruită să acorde primul ajutor.

Durata unui curs este de 12 ore. Programa de curs este standardizată la nivel național și armonizată în conformitate cu recomandările Consiliului European de Resuscitare și ale Federației Internaționale de Cruce Roșie și  Semilună Roșie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax