Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Școala Altfel” la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia. Peste 500 de elevi sunt așteptați să descopere poveștile cărților


Publicat

elevi

SCOALA ALTBiblioteca este locul în care „cărţile cresc oameni”. Şcoala Altfel reprezintă pentru Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba un prilej minunat de reînnoire a invitaţiei la lectură ca fundament al educaţiei. În acest sens, programul din acest an îşi propune implicarea elevilor, cadrelor didactice, bibliotecarilor, părinţilor, în activități nonformale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi instructive.

Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba oferă celor peste 500 de elevi din municipiul Alba Iulia şi judeţul Alba, care îi vor trece pragul în perioada 18-22 aprilie, vizite ghidate (cuprinzând informaţii despre biblioteca publică, carte, lectură), posibilitatea vizionării unor filme (artistice sau documentare) şi desene animate pentru cei mici, lecturi interactive, dezbateri, ateliere de creaţie, expoziţii de carte şi artă plastică ş.a. .

Cei mici vor participa la o vânătoare de comori încercând să descopere, urmărind cu atenţie indiciciile, „Comoara din spatele cărţilor”. Adolescenţilor li se adresează atelierele de lectură şi creaţie: „Shakespeare – 400”, „Jocul de-a poezia”, „Cartea – lumina cu o mie de chipuri”. Liceenii sunt invitaţi la autodescoperire, cunoaştere şi recreere cu ajutorul cărţilor, în cadrul unor prezentări şi dialoguri pe tema lecturii: „Carte vs ebook reader”, „Citesc sau nu citesc tinerii din ziua de astăzi?”.

Pentru a fi atractivă, Cartea va fi însoţită de culoare şi sunet. Miercuri şi joi, între orele 10,oo şi 14,00, Sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba va găzdui expoziţia itinerantă “Dialogul chitarelor” realizată de profesorul şi cantautorul Daniel Avram. Cele peste 20 de chitare expuse (acustice, electrice, bass) fac parte din colecţia personală a profesorilor Daniel Avram şi Dan Avram, iar o parte aparţin Palatului Copiilor din Alba Iulia. Vizitatorii vor afla informaţii interesante despre construcţia şi istoria acestui instrument şi vor descoperi sunetul muzicii prin momente interpretative susţinute de Daniel Avram şi elevii cercului de chitară.

În acest parteneriat benefic şcoală – bibliotecă se vor desfăşura activităţi împreună cu: Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 9, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Grădinița cu Program Normal nr. 1, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alba, Grădinița cu Program Prelungit nr. 13, Grădinița cu Program Prelungit nr. 11, Școala Gimnazială „Vasile Goldiș”, Grădinița cu Program Normal „Emanuel”, ABC-ul Prieteniei, Liceul de Arte „Regina Maria” , Palatul Copiilor din Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Colegiul Tehnic Apulum, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan”.

Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” va sprijini prin donaţie de carte şi iniţiativa Fundaţiei Comunitare Alba, care propune generaţiei tinere o altfel de întâlnire cu cartea şi lectura în cadrul evenimentului „Blind date with a book”, ce se va desfăşura vineri, 22 aprilie, în Alba Iulia.
Cunoaştere şi recreere, creativitate şi frumos într-un spaţiu al dialogului şi comunicării, deschis tuturor vârstelor: BIBLIOTECA.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Pasajul de pe B-dul 1 Decembrie din Alba Iulia, VANDALIZAT la doar câteva ore de la deschidere

Publicat

La doar câteva ore de la deschidere, pasajul care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, a fost vandalizat. 

Mai exact, câteva plăci din tavanul fals care este montat la o înălțime destul de joasă au fost lovite cu pumnii sau au fost trase de la locul lor, după cum se poate observa în poze.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, camerele de supraveghere montate în pasaj sunt funcționale, iar imaginile înregistrate ajung direct în dispeceratul Poliției Locale.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Pasajul de pe B-dul 1 Decembrie din Alba Iulia s-a DESCHIS. Cele două treceri de pietoni din zonă vor fi desființate

Reamintim că pasajul a fost deschis marți, 14 iulie, iar trecerile de pietoni peste Bulevardul 1 Decembrie 1918, din zona pasajului, vor fi desființate. începând cu data de luni, 20 iulie.

Lucrările au fost realizate de Elis Pavaje SRL Petrești iar valoarea pentru execuţie a fost de: 1.996.721,36 lei cu TVA, din care valoare lifturi total 704.028,15 lei (C+M = 442.237,67 lei cu TVA + utilaj lift = 261.790,4 lei cu TVA)

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 20% dintre creditele contractate în România sunt cu ratele amânate. Ce spune un reprezentant al băncilor

Publicat

Peste 20% dintre credite au rata amânată, în baza moratoriului legislativ. După 1 ianuarie 2021 se va vedea comportamentul la plată al acestor clienţi, consideră preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Sergiu Oprescu.

„Un portofoliu de 22% la nivelul sistemului are ratele amânate la plată. O să vedem comportamentul real la plată după 1 ianuarie 2021. În această perioadă trebuie să fim proactivi şi să venim aproape de client, pentru a preîntâmpina anumite derapaje.

Ca în automobilism, sunt derapaje controlate şi derapaje necontrolate. Noi trebuie să fim în orice clipă în condiţiile unor derapaje controlate, nu necontrolate”, a arătat Oprescu.

Acesta susține că „suntem într-un mediu scăzut al dobânzilor, care nu este numai în România, ci peste tot în lume. Toate pieţele europene şi cele din jurul nostru au scăzut dobânda de referinţă şi toate, având tracţiune pe nivelul dobânzilor, au dus la scăderea dobânzilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la noi. Din punctul nostru de vedere era un trend uşor de anticipat. Este foarte bine că am avut pedală în această perioadă şi am putut veni de la un nivel ridicat pentru a putea scădea dobânda şi avem această pedală în continuare”.

sursă: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Ioan Lazăr, ALDE Alba: Treziți-vă!! Nu mai loviți în fermierii din Alba! (P)

Publicat

”Legea anti-secetă declarată astăzi de către Curtea Constituțională a României ca fiind neconstituțională mi se pare de o atrocitate maximă împotriva agricultorului și fermierului român.

Decizia de astăzi a Curții Constituționale îmi ridică foarte mari semne de întrebare asupra onestității acestui Guvern PNL! Personal, văd un mare blat între PNL și PSD, făcut din nou pe seama agricultorului și fermierului român.

Aceasta este picătura care a umplut paharul! Nu am fost unul dintre cei care să comentez foarte mult deciziile judecătorilor din cadrul Curții Constituționale, pentru că am respectat mereu statul de drept și tot ce înseamnă aceasta!

Decizia de astăzi însă ne spune tuturor agricultorilor și crescătorilor de animale din județul Alba că statului român nu îi pasă de noi! AJUNGE!! Consiliul Județean Alba este într-o totală indiferență fată de fermierii din Alba, Guvernul LuCOVID și președintele “Pas Împiedicat” sunt împotriva fermierilor noștri, iar prin decizia de astăzi nici măcar Justiția nu le este alături celor care trudesc prin soare și ploi pentru agricultura românească.

Despăgubirile și amânarea ratelor la bănci pentru agricultorii și fermierii din județul Alba sunt acum în aer! Este vorba în principal despre acele despăgubiri acordate producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile.

Fără o bază legală, acestea nu vor mai putea fi acordate. Iar blatul dintre PSD și PNL este evident, având în vedere faptul că PSD practic are sub control Curtea Constituțională, iar sesizarea Curții Constituționale a fost făcută de?? Ați ghicit: chiar de către Guvernul LuCODIV!

De astăzi o spun deschis: voi intra în lupta electorală pentru toți agricultorii și fermierii din județul Alba, grav afectați atât de incompetența guvernului PNL, cât și de indiferența și indolența actualei conduceri a CJ Alba! Dați fermierilor din Alba ce li se cuvine! Deschideți târgurile de animale!”, a declarat Ioan Lazăr într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Daimler a anunțat concedierea a 15.000 de angajați, însă numărul final ar putea fi mai mare. Concernul are două fabrici în Alba

Publicat

Daimler hala productie 8G-DCT Sebes

Daimler va trebui să reducă mai multe locuri de muncă decât cele 15.000 anunțate anterior, a declarat șeful diviziei de resurse umane a companiei, pentru agenția germană DPA. Compania deține în România două fabrici în Cugir şi Sebeş, unde lucrează mii de angajați.

Industria auto a fost puternic lovită de pandemia generată de noul coronavirus, care a închis fabricile și showroom-urile, forțând producătorii auto să caute reducerea costurilor.

Deși nu a spus exact câte posturi ar urma să fie eliminate, Wilfried Porth, directorul diviziei de relații de muncă Daimler a spus că numărul acestora va fi mai mare de 15.000, informează Europe.autonews.com. Ola Kallenius, CEO-ul Daimler, a avertizat săptămâna trecută că va fi necesară reducerea costurilor, compania confruntându-se cu una dintre cele mai mari scăderi a cererii de mașini și camioane din istorie.

În luna noiembrie a anului trecut, Daimler anunțase un plan de a reduce 10.000 de locuri de muncă până la finalul lui 2022. Aceste reduceri de personal trebuie negociate cu sindicatele și reprezentanții angajaților, aceștia constituind jumătate din Consiliul de supraveghere al Daimler.

Compania acceptase anterior să nu facă concedieri până la finalul deceniului, însă planul lăsa posibilitatea unei renegocieri în cazul unor schimbări economice majore.

Daimler are peste 250.000 de angajați la nivel mondial și deține în prezent mai multe mărci de mașini, autobuze și camioane precum Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Smart Automobile, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses, Setra, BharatBenz, Mitsubishi Fuso, dar și acțiuni la Denza, KAMAZ, Renault-Nissan și EADS.

Star Transmission, o unitate de producţie strategică pentru Grupul Daimler, a luat naştere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul din liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale. În 2013, Daimler a devenit acţionar unic al Star Transmission Cugir şi a deschis o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, consolidându-şi poziţia şi devenind astfel una din cele mai importante investiţii străine în România.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de Daimler la Sebeş şi Cugir depăşeşte 600 de milioane de euro.

sursa: europe.autonews.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate