Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Școala Altfel” la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Ateliere de olărit, meșteșuguri populare, pictură pe sticlă și muzică

Publicat

În cadrul proiectului „Școala altfel”, Centrul de Cultura Augustin Bena Alba derulează o serie de activități în parteneriat cu unități de învățământ din județul Alba. Ateliere de olărit, meșteșuguri populare, pictură de icoane pe sticlă sau muzică sunt doar câteva dintre activitățile care îi vor relaxa și inspira pe copii, atât școlari cât și preșcolari.

Miercuri, 9 aprilie 2014, cursanții claselor de canto muzică ușoară și chitară, în parteneriat cu clasele similare de la Școala Populară de Arte din Cluj au prezentat în fața elevilor momente muzicale menite să le dezvolte acestora gustul pentru studiul muzicii ușoare dar și pentru studiul muzicii în cadrul claselor de instrumente cu corzi.

Joi, 10 aprilie 2014, este rândul micuților de la Grădinița Dumbrava Minunată din Alba Iulia să se familiarizeze cu meșteșugurile populare. În acest sens, ei vor face o vizită la clasa de olari din Sebeșel, clasa înființată de Centrul de Cultură Augustin Bena Alba în anul 2013, în parteneriat cu Asociația „Fiii satului Sebeșel” și cu Primăria comunei Săsciori. Aici micuții vizitatori vor avea prilejul să modeleze lutul sau să lucreze la roata olarului împreună cu cursanții clasei de meșteșuguri tradiționale.

Vineri, 11 aprilie 2014, elevii pasionați de pictură de icoane din tot județul Alba vor participa la atelierele de pictură organizate în cadrul Salonului județean de icoane și obiecte de Paști ce se va deschide începând cu orele 12 în incinta centrului comercial Alba Mall din Alba Iulia.

Partenerii evenimentelor sunt Inspectoratul Școlar Județean Alba, Arhiepiscopia ortodoxă de Alba Iulia și Palatul Copiilor Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax