Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Școala altfel” la Sebeș: Peste 1.500 de elevi din țară au participat la activități coordonate de Centrul cultural

Publicat

Peste 1500 de elevi din Sebeș și din țară au participat, în săptămâna 27 februarie – 5 martie, la activități ”Școala altfel” derulate în cadrul instituțiilor subordonate Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Acțiunile au fost la Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş, Casa Memorială „Lucian Blaga” Lancrăm și casa de cultură.

Peste 350 de elevi din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Brașov, Constanța, Vâlcea, însoțiți de cadre didactice, au ajuns la „Curțile dorului”, la complexul muzeal de la Lancrăm, pentru a descoperi informații inedite despre opera și viața lui Lucian Blaga.

Școlile din Sebeș au preferat să se îndrepte spre muzeu și să participe la activitățile bibliotecii.

Săptămâna trecută, muzeul a fost vizitat de 329 elevi de la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeş, Școala Gimnazială nr. 2 Sebeş și Școala Gimnazială nr. 4 Sebeş. Aceștia au descoperit istoria orașului și a zonei, evenimente și personalități istorice, culturale și artistice.

Biblioteca de la Sebeș a dat startul activităților din această primăvară la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, de care s-au bucurat peste 900 de preșcolari și elevi de la instituțiile de învățământ din municipiu și din împrejurimi.

Bibliotecarele au lansat o invitație la filme cu prietenii, la povești altfel – despre curaj, generozitate, emoții, cu final magic. Copiii s-au bucurat de cărți numai bune de citit, de scriitori celebri și ilustratori pricepuți. Au aflat câte ceva și despre „comorile” ascunse în bibliotecă. Din cărți au învățat despre mari invenții, animale pe cale de dispariție, benzi desenate și ghicitori, și despre cum pot fi împrumutate cele mai frumoase și interesante cărți de la Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș.

Activitățile s-au desfășurat în diverse locații: în spațiul primitor și confortabil al bibliotecii, în sala „Gheorghe Maniu” și în sala de spectacole „Radu Stanca”.

Accesul elevilor din Sebeș este gratuit la toate instituțiile de cultură locale. Centrul Cultural „Lucian Blaga” şi-a propus să lărgească sfera oportunităților oferite școlilor, extinzându-le şi în cazul unor proiecte punctuale propuse de acestea, inclusiv ore de istorie, de științele naturii, de educație plastică sau de limba și literatura română, care pot fi desfășurate la muzeu, la Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, la bibliotecă.

Echipa Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș transmite tuturor gânduri însorite de primăvară și invitația deschisă de a participa la activitățile cuprinse în agenda cultural-educativă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax