Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Şcoala altfel – Să ne cunoaştem tradiţiile”. Copiii din Daia Română au vizionat două filme documentare româneşti

Publicat

Săptămâna „Școala Altfel” a debutat la Daia Română, pentru cei 150 de elevi de la Școala cu clasele I-VIII, cu activități dedicate culturii tradiționale din județul Alba. Sub genericul „Şcoala Altfel – Să ne cunoaştem tradiţiile”, Asociaţia Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba a propus pentru vizionare două filme tradiționale, legate de această perioadă calendaristică, urmate de discuții despre frumusețea și importanța acestor valori în satul românesc tradițional.

Copiii de la Şcoala cu clasele I-VIII din Daia Română au vizionat, în căminul cultural, filmele documentare „Prinsul verilor și văruțelor”, un obicei de primăvară, din păcate apus, care ilustrează trecerea de la copilărie la adolescență, și „Obiceiuri de Sângiorz: Burduhoasa sau Borbolatița”, obiceiuri care se mai practică în unele sate din Țara Secașelor. Ambele filme au fost primite de elevi cu mult entuziasm, iar chestionarele primite la final, cu rolul de a consolida noțiunile legate de ceremonialul acestor obiceiuri, nu au ridicat elevilor nicio problemă.

Drept răsplată, corul școlii din Daia Română, coordonat de profesorul Dumitru Moga, a pregătit un program despre obiceiurile religioase și laice ale sărbătorilor pascale.

La finalul activităților, fiecare elev a primit din partea Asociației ATMA câte o carte adecvată vârstei lor.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax