Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Școală de vară GRATUITĂ pentru elevii din mediul rural, oferită de Ambasada SUA. Criterii și procedură de înscriere

Publicat

c

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education invită elevii cu vârsta cuprinsă între 11-17 ani să candideze la Şcoala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership, denumită „Camp Kennedy RURAL”, care va avea loc la București în perioada 20-26 August 2019.

Acest program îşi propune să ofere elevilor cu domiciliul în mediul rural din România, pasionaţi de implicare civică, oportunitatea de a învăţa cum funcţionează statul român, care este rolul cetăţeanului într-o societate democratică şi cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunităţile din care provin.

Participarea în cadrul primei ediţii a programului Camp Kennedy RURAL în România este gratuită, cei 20 de participanți ce urmează a fi selectați având asigurate integral de către organizatori: cazarea, transportul, materialele și sesiunile educative cu traineri și invitați de prestigiu.

Camp Kennedy RURAL este dedicată elevilor domiciliați în mediul rural vizionari, creativi, implicați şi urmărește dezvoltarea leadershipului civic și a cetățeniei active în rândul participanților.

Elevii participanți vor avea parte de activităţi diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri şi sesiuni de informare sau vizite în instituţii publice de interes pentru tematica programului. 

La finalul Școlii de Vară, participanții vor fi coordonați în vederea implementării unor proiecte locale, în comunitățile sau școlile din care provin. Cele mai creative și de impact proiecte vor fi ulterior premiate și apreciate public.

Camp Kennedy RURAL îşi propune să îl omagieze pe președitele american căruia îi poartă numele, John F. Kennedy, şi să încurajeze elevii în a cunoaşte şi aplica principiile unuia dintre cei mai iubiţi preşedinti din istoria Statelor Unite ale Americii.

Criterii de eligibilitate:

Competiția este deschisă elevilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • sunt, la momentul înscrierii, elevi la orice școală, din mediul rural și urban, dar au domiciliul în mediul rural
  • au minimum 11 ani și maximum 17 ani împliniți în momentul începerii programului (20 august 2019);
  • sunt creativi, implicați civic și cu rezultate școlare și extrașcolare bune;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local, în perioada 1 septembrie- 30 noiembrie 2019;

Cei interesați se pot înscrie online până pe data de 30 iunie, completând formularul disponibil aici: https://forms.gle/quSHmckv3ozeraHg7 .

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul  www.americancouncils.ro

Persoană de contact:

Marilena Veronica Ene, Program Coordinator

E-mail: campkennedy@americancouncils.eu

Telefon: +40 752 800 768

Sursă: Ambasada SUA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax