Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Școală de vară în Lunca Mureșului. Ateliere de limbi străine, meșteșuguri și jocuri distractive pentru elevi și preșcolari

Publicat

La Școala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureșului s-a derulat, în perioada 17-21 iulie 2023, a VIII-a ediție a Școlii de vară, organizată pentru preșcolarii, elevii ciclului primar și elevii ciclului gimnazial.

Actuala ediție a fost inclusă în două proiecte educaționale:

  • „Călători și călătorii în universul limbilor străine: să descoperim împreună franceza și engleza!”, în parteneriat cu Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Asociația Tinerilor Lunca Mureșului și Asociația ”Cserevar” Lunca Mureșului
  • Festivalul „Promovăm tradiția, ea ne definește!”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Alba, Consiliul Județean Alba și Biserica Ortodoxă „Izvorul Tămăduirii” Lunca Mureșului.

În zilele de 17, 18 și 19 iulie, o echipă formată din șase studente din cadrul Departamentului de Limbi Moderne Aplicate a desfășurat, alături de copiii prezenți, o serie de activități și jocuri distractive: de la vânătoare de comori cu personaje preferate sau fișe de lucru tematice, continuând cu diverse activități de brainstorming, întreceri sportive sau jocuri de cuvinte, până la realizarea unui carnaval sau la coordonarea unor ateliere de creație de postere tematice.

Cei mici și cei mari au fost antrenați în descoperirea limbilor străine cu multă bună dispoziție, dorință de muncă în echipă și mult entuziasm.

În 21 iulie, în prima parte a zilei, elevii, alături de cadre didactice și de credincioși din localitate, au participat la Sfânta Liturghie oficiată în bisericuța monument istoric de pe dealul din sat, cu acest prilej, fiind marcată împlinirea a 300 de ani de existență a locașului de închinare cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”.

În continuare, aducând-și aminte de obiceiurile din bătrâni, cei mai tineri au învățat arta lucrului manual de la cei mai în vârstă, luând cu toții parte la o șezătoare. De asemenea, elevii au deprins tehnicile picturii pe sticlă și tehnica în mozaic cu piatră naturală, dar și tehnicile picturii pe pânză.

Realizarea și derularea ediției a VIII-a a Școlii de vară de la Școala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureșului a fost posibilă cu implicarea colectivului de cadre didactice și a tuturor partenerilor, precum și cu sprijinul sponsorilor și a oamenilor de bine din localitate, transmit organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax