Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Școala din Micești nu mai poate fi desființată. Părinții elevilor din clasele V-VIII au câștigat procesul la Tribunal

Publicat

Comitetul de părinți al Școlii Gimnaziale Micești a câștigat în primă instanță procesul împotriva Ministerului Educației în ceea ce privește mutarea claselor V-VIII de la școala din Micești la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia. Tribunalul Alba a desființat hotărârea prin care clasele din ciclul gimnazial urmau să funcționeze din toamnă în clădirea liceului din Alba Iulia.

În data de 16 aprilie, comitetul de părinți al Școlii Gimnaziale din Micești a atacat în instanță hotărârea dată de Consiliul de Administrație al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, prin care ciclul gimnazial al Școlii Gimnaziale din  Micești era mutat în clădirea liceului din Alba Iulia.

Hotărârea liceului vine ca urmare a numărului mic de elevi înscriși în ciclul gimnazial la Școala din Micești. Prin urmare, consiliul de administrație de care școala aparține a hotărât ca, din toamna anului 2018, în noul an școlar, clasele V-VIII să fie mutate în unitatea Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia.

Părinții din Micești s-au revoltat și nu au fost de acord cu hotărârea luată de direcțiunea liceului. Prin urmare au dat în judecată Ministerul Educației Naționale reprezentat de Inspectoratul Școlar Județean Alba și Liceul cu Program Sportiv, proces în care au cerut anularea hotărârii nr. nr. 86/17.01.2018.

Tribunalul Alba a anulat hotărârea dată de liceul albaiulian în data de 29 iunie și a obligat liceul la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată.

Este o primă  victorie a părinților, dar decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 15 zile.

Problema cu școala din Micești nu este nouă, în 2016 consiliul administrativ a dorit comasarea claselor a V-a cu cele de a VIII-a. După multe discuții, situația a fost rezolvată și clasele nu au fost comasate.

Citește și:  FOTO-VIDEO: Peste 150 de părinți au semnat o petiție împotriva comasării claselor la Școala din Micești. Decizia IȘJ Alba, contestată

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. toma

    luni, 02.07.2018 at 12:44

    Dupa mintea unora e mai usor sa duci 15 – 20 copii la naveta, cu abonamente platite de parinti, decat sa aduci 2-3 profesori, care oricum aveau aceste posturi, in Micesti. Deh, toata lumea vrea ,,pi sentru,,. De altfel problema scolii e ca face parte dintre institutiile NEreformate din Romania. De aici numarul mare de ,,rebuturi,, pe care le ,,emana,,. Stim cu totii cum se ,,intra,, la liceu, cu ce medii. Stim ce promovibilitate la bac, avem. In fiecare an numarul elevilor scade, raman clase goale in scoli dar …numarul profesorilor ramane constant. Stie cineva ce ,,bataie,, e la inceput de an scolar pe ore / norme ? Iata de ce un elev trebuie sa faca 15-16 materii, parte dintre ele inutile, in loc sa fie concentrat pe ce ceea ce isi doreste si ii este necesar ?

  2. Pp

    luni, 02.07.2018 at 20:28

    bravo parintilor. Asa trebuie procedat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax