Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Școala duală: învață o meserie alături de profesioniștii de la Star Transmission & Star Assembly (P)

Publicat

Dezvoltarea abilităților practice, aplicarea cunoștințelor teoretice în proiecte, munca în echipă și rata de angajare pe piața muncii a elevilor sunt doar câteva dintre avantajele școlii duale de la Star Transmission& Star Assembly!

Alegând studiile școlii duale, absolvenții de gimnaziu au diferite oportunități pentru accesarea unui viitor loc de muncă în meseriile de electromecanic utilaje și instalații industriale, operator CNC și operator montator subansamble pentru linii automate.

Star Transmission și Star Assembly oferă o bază solidă pentru experiență practică și cunoștințe tehnice, precum și acces la tehnologie.

Timp de trei ani, elevii vor studia bazele fiecărei calificări, cu aplicabilitate directă în domeniile noastre de producție. Învățarea și practica se desfășoară în echipă sau proiecte de grup, sub atenta îndrumare a profesioniștilor noștri.

„Misiunea noastră în cadrul programului de școală duală este de a le oferi elevilor sprijin și îndrumare în carieră, creând un cadru propice unde ei își pot dezvolta abilitățile și pot învăța să aibă inițiativă, să comunice și să rezolve probleme în mod independent și eficace”, spune Ulpia Ștefan, director general Star Transmission.

2024 – 11 ani de învățământ dual la Alba Iulia

Școala Profesională Germană Alba Iulia a fost înființată în 2013, după modelul german, sub forma unui parteneriat între școală, autorități locale și operatori economici din județ, inclusiv Star Transmission, cu scopul de a sprijini dezvoltarea economică prin formarea profesională a tinerilor pentru piața muncii.

Interesul față de oportunitățile oferite de acest program a fost în continuă creștere, elevii văzând învățământul profesional dual ca pe o opțiune sigură și rapidă de a găsi, după absolvire, un loc de muncă la unele dintre cele mai mari companii din zonă.

În prezent, Star Transmission & Star Assembly beneficiază de parteneriate durabile cu mai multe unități de învățământ din Alba Iulia, Cugir și Sebeș.

„Experiența școlii duale oferă oportunitatea de a vedea și experimenta condițiile reale de la locul de muncă și, totodată, de a obține o calificare în domeniul tehnic. Acest lucru îi ajută pe elevi să înțeleagă mai bine materiile și, cel mai important, îi pregătește pentru o carieră după absolvire și pot dobândi un grad mai mare de independență”, spune Gheorghe Achim, director general Star Assembly.

Alege școala duală la Star Transmission & Star Assembly și alătură-te celor peste 235 de elevi deja înscriși în programul nostru:

  • Câștigi experiență valoroasă de lucru în industria auto de la o vârstă fragedă;
  • Ai prioritate la angajare după absolvire;
  • Îți dezvolți abilitățile practice, dar și de relaționare la locul de muncă;
  • Obții o diplomă recunoscută la nivel european;
  • Ai posibilitatea de a urma studii liceale pentru obținerea diplomei de bacalaureat;
  • Beneficiezi de bursă lunară;
  • Ai transport și prânz gratuit.

Pentru anul școlar 2024-2025, oferim 72 de locuri la următoarele calificări:

  • Electromecanic utilaje și instalații industriale: Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, 24 locuri;
  • Operator CNC: Colegiul Tehnic Ion D. Lăzărescu Cugir, 24 locuri;
  • Operator-montator subansamble: Liceul Tehnologic Sebeș, 24 locuri.

Structura anului școlar este următoarea:

  • Anul 1: 80% teorie / 20% practică;
  • Anul 2: 26% teorie / 74% practică;
  • Anul 3: 25% teorie / 75% practică.

Calendar înscrieri 2024:

  • 1-5 iulie: prima etapă de înscrieri;
  • 12 iulie: afișarea listei candidaților admiși;
  • 2-5august: etapa a doua de înscrieri;
  • 9 august: afișarea listei candidaților admiși.

Contactează-ne la: scoala_duala@mercedes-benz.com pentru mai multe informații!

Despre Star Transmission și Star Assembly

Unitățile de producție de la Sebeș și Cugir din România sunt filiale deținute integral de Mercedes-Benz AG. La Sebeș sunt asamblate cutii de viteză automate pentru Mercedes-Benz încă din 2013.

Fabrica-soră din Cugir găzduiește producția de diverse componente pentru motoare, cutii de viteză și sisteme de direcție, precum și un centru tehnologic, de exemplu pentru producția de prototipuri.

Din 2025, la Sebeș va demara producția unităților de antrenare electrică pentru noile modele EQ complet electrice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax