Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Școala duală: învață o meserie alături de profesioniștii Star Transmission & Star Assembly

Publicat

Colegi, sarcini și cunoștințe noi, combinate cu pasiune și curiozitate pentru învățare și tehnologie – modul perfect de a descrie orice nouă generație a școlii duale de la Star Transmission & Star Assembly!

Printr-un stagiu tehnic la sediile noastre, absolvenții de gimnaziu au diferite oportunități pentru accesarea unui viitor loc de muncă în meseriile de electromecanic mașini și instalații industriale, operator CNC și montator subansamble pentru linii automate. Cele două companii oferă o bază solidă pentru experiență practică și cunoștințe tehnice, precum și acces la tehnologie.

Timp de trei ani, elevii vor fundamenta cunoștințele specifice fiecărei calificări cu aplicabilitate directă în domeniile noastre de producție. Învățarea și practica au loc împreună ca echipă și în proiecte de grup, sub atenta îndrumare a profesioniștilor noștri.

„Pe lângă competențele tehnice, ajutăm la dezvoltarea unui întreg spectru de abilități care îi vor motiva pe elevi să avanseze în carieră, precum inițiativă, independență, comunicare și rezolvare de probleme. Susținem progresul personal și de învățare cu tehnici selectate pentru promovarea dezvoltării.”, spune Ulpia Ștefan, director general Star Transmission.

Ce se întâmplă după încheierea stagiului dual?

Există mari șanse să fii angajat după finalizarea programului. La urma urmei, candidații cel mai bine pregătiți sunt cei pe care i-am instruit noi înșine.

„Experiența duală aduce valoare sporită de la început – pe de o parte, obții o calificare în domeniul tehnic și pe de altă parte, experimentezi condiții reale de muncă. Acest lucru îi ajută pe elevi să înțeleagă mai bine materiile și, cel mai important, îi pregătește pentru o carieră după absolvire și un grad mai mare de independență.”, spune Gheorghe Achim, director general Star Assembly.

2023 – 10 ani de învățământ dual la Alba Iulia

După modelul german, Școala Profesională Germană Alba Iulia a fost înființată în 2013 sub forma unui parteneriat între Consiliul Județean Alba și operatorii economici din județ, inclusiv Star Transmission, cu scopul de a sprijini dezvoltarea economică prin formarea profesională a tinerilor pentru piața muncii.

De atunci, atracția față de oportunitățile oferite a fost în continuă creștere, elevii considerând învățământul profesional ca pe o opțiune sigură și rapidă de a găsi, după absolvire, un loc de muncă la unele dintre cele mai importante companii din zonă.

Astăzi, companiile noastre beneficiază de parteneriate stabile de succes cu unități de învățământ din Alba Iulia, Cugir și Sebeș.

Pentru anul școlar 2023-2024, oferim 72 de locuri la următoarele calificări:

  • Electromecanic utilaje și instalații industriale: Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia -Școala Profesională Germană Alba Iulia, 24 locuri; Colegiul Tehnic Ion D. Lăzărescu Cugir, 12 locuri;
  • Operator CNC: Colegiul Tehnic Ion D. Lăzărescu Cugir, 12 locuri;
  • Operator-montator subansamble: Liceul Tehnologic Sebeș, 24 locuri.

Alătură-te celor 270 elevilor deja înscriși în programul nostru!

Școala duală se adresează absolvenților de clasa a VIII-a și este la fel de potrivit pentru băieți ca și pentru fete, atât timp cât există un interes real în domeniul tehnic.

  • Anul 1 de studiu: 80% teorie / 20% practică;
  • Anul 2 de studiu: 26% teorie / 74% practică;
  • Anul 3 de studiu: 25% teorie / 75% practică.

Calendar înscrieri 2023:

  • 3-7 iulie: prima etapă de înscrieri
  • 14 iulie: afişarea listei candidaților admişi
  • 25-27 iulie: etapa a doua de înscrieri
  • 2 august: afişarea listei candidaților admişi.

Alege școala duală de la Star Transmission & Star Assembly!

  • Câștigi experiență valoroasă de lucru în industria auto de la o vârstă fragedă;
  • Prioritate la angajare după absolvire;
  • Accent pe componenta practică;
  • Diplomă recunoscută la nivel european;
  • Posibilitatea de a urma studii liceale pentru obținerea diplomei de bacalaureat;
  • Bursă lunară;
  • Transport și prânz gratuit.

Contactează-ne la: scoala_duala@mercedes-benz.com pentru mai multe informații!

Despre Star Transmission și Star Assembly

Unitățile de producție de la Sebeș și Cugir din România sunt filiale deținute integral de Mercedes-Benz AG. La Sebeș sunt asamblate cutii de viteză automate pentru Mercedes-Benz încă din 2013. Fabrica-soră din Cugir găzduiește producția de diverse componente pentru motoare, cutii de viteză și sisteme de direcție, precum și un centru tehnologic, de exemplu pentru producția de prototipuri. Din 2025, la Sebeș va demara producția unităților de propulsie electrică pentru noile modele EQ complet electrice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax