Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şcoala Gimnazială Ciugud a promovat un proiect pentru cunoaşterea culturii unităţilor şcolare din judeţ şi din ţară. Concurs pentru elevi şi simpozion pentru profesori

Publicat

elevi

elevi ciugud Şcoala Gimnazială Ciugud a derulat un proiect pentru cunoaşterea culturii şcolilor din judeţul Alba şi afirmarea acestora la nivel judeţean, precum şi stimularea implicării cadrelor didactice şi a elevilor în popularizarea culturii şcolilor din care fac parte. Iniţiativa, numită „Cultura şi specificul şcolii”, a fost pusă în practică în parteneriat cu Primăria comunei Ciugud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa Corpului Didactic Alba.

Proiectul s-a desfășurat sub forma unui un concurs pentru elevi cu tema ”Lumea din şcoala mea”, cu două secţiuni: creaţie literară şi creaţie plastică, dar și sub forma unui simpozion pentru cadrele didactice cu tema ”Cultura şcolii – modalitate de promovare a instituţiilor din învăţământul preuniversitar”.

„Obiectivele specifice pe care ni le-am propus au fost promovarea şcolilor din judeţul Alba; îmbunătăţirea imaginii şcolilor în cadrul comunităţilor din care fac parte; stimularea creativităţii elevilor şi cadrelor didactice din judeţul Alba. Grupul ţintă vizat a fost reprezentat de elevii claselor P-VIII şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din judeţul Alba.

Ca și în anul școlar precedent, și la această a doua ediție am constatat că intenția noastră de promovare a școlilor din județul Alba a atras atenția și unor cadre didactice din afara județului, interesate fiind de imaginea școlilor din care fac parte. Astfel, pe lângă profesori și învățători din județul nostru, au mai participat și dascăli din municipiul București, dar și județele Iași, Vâlcea, Gorj, Prahova, Argeș și Caraș-Severin, în total 48 de cadre didactice.
În ceea ce privește concursul ”Lumea din școala mea”, destinat elevilor, ne-am bucurat de participarea a 91 de elevi la secțiunea de creație artistico-plastică și 51 de elevi la secțiunea de creație literară.

Lucrările cadrelor didactice vor fi publicate în revista simpozionului, iar unele dintre lucrările elevilor vor alcătui cărticica ”Lumea din școala mea”.

Suntem mândri că am reușit, cu succes, implementarea acestui proiect și mulțumim pe această cale primarului comunei Ciugud, d-lui Gheorghe Damian, d-nei inspector educativ Codruța Lodroman de la ISJ Alba, d-lui prof. Deák-Székely Szilárd Levente, director al CCD Alba, tuturor cadrelor didactice din școlile din județ și din țară care au participat cu lucrări în cadrul proiectului: Liceul Teoretic ”Traian” din București, Liceul Teoretic ”Decebal” din București, Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, Școala Profesioanlă Holboca -Iași, Școala Gimnazială Nr. 2 Sebeș, Școala Gimnazială Sânmiclăuș-Șona, Școala Gimnazială comuna Milcoiu, jud. Vâlcea, Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia, Școala Gimnazială comuna Fântânele, jud. Parhova, Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Cetatea de Baltă, Școala Gimnazială ”Ion Breazu” Mihalț, Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” Bucium, Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Bradu, Argeș, Școala Gimnazială Ocna de Fier, Caraș-Severin, Școala Gimnazială Gârbova, Școala Gimnazială ”Nicolae Crețulescu” Lordeni, jud. Argeș, Școala Gimnazială ”B.P. Hașdeu” Iași, Școala Gimnazilă ”Ion Bianu” Valea Lungă, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Unirea, Școala Gimnazială Stremț, Școala Gimnazială ”Toma Cocișiu” Blaj, Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, Școala Gimnazială Crăciunelu de Jos, Școala Gimnazială ”Ovidiu Hulea” Aiud, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia, Școala Gimnazială ”Decebal” Cricău”, au transmis organizatorii.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax