Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Ocna Mureș va intra în reparații capitale. Investiții de peste 11,8 miloane de lei

Publicat

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din orașul Ocna Mureș va intra în reparații capitale. Peste 11,8 milioane de lei urmează să fie investiți în două corpuri ale instituției de învățământ dar și în curtea acesteia, unde se va realiza un teren de sport. 

Primăria Ocna Mureș a lansat marți în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii „Lucian Blaga” clasele 0-VIII din oraș.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 11.842.525,17 lei, fără TVA. 

Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea clădirilor Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga”, inclusiv completarea spațiului exterior necesar bunei desfășurări a activităților de educare și formare. Un alt obiectiv este punerea la dispoziția copiilor și a cadrelor didactice din orașul Ocna Mureș a unui spațiu educațional și multifuncțional care să creeze condițiile revigorării activităților cultural-educaționale din comunitate.

În prezent, cele două clădiri ale școlii nu dispun de un grad de eficiență energetică conform cerințelor prevăzute în normele europene, nici de un acces facil pentru persoanele cu dizabilități.

De lucrările de modernizare, reabilitare și eficientizare energetică a școlii vor beneficia un număr de peste 470 de elevi, 33 de cadre didactice și personal auxiliar.

Ce vor cuprinde lucrările de reabilitare

Clădire școala veche:

  • Finisaje interioare: Se vor executa lucrări la pardoseli, placaje la pereți, tâmplării, zugrăveli, recompartimentări.
  • Finisaje exterioare: Lucrări la șarpantă, reparații la fațadă. Se vor desfășura lucrări de creștere a performanțelor energetice ale clădirii.
  • Rezistență: Se propune cămășuirea fundațiilor existente și subzidirea.
  • Realizare grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, realizare acces pentru persoane cu dizabilități
  • Instalații interioare – lucrări de înlocuire/reabilitare la următoarele: instalații electrice; instalații termice-gaz; instalații sanitare; instalații de stingere a incendiilor; instalația interioară de detecție avertizare și alarmare în caz de incendiu.
  • Pentru sporirea confortului termic se va reabilita centrala termică existentă și se prevede sistem de ventilație și tratare aer cu recuperare de căldură.

Clădire școala nouă:

  • Finisaje interioare: pardoseli, placaje la pereți, tâmplării, zugrăveli, recompartimentări.
  • Finisaje exterioare: reabilitare șarpantă, reparații la fațadă
  • Realizare grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, realizare acces pentru persoane cu dizabilități.
  • Instalații interioare – lucrări înlocuire/reabilitare la următoarele: instalații electrice; instalații termice-gaz; instalații sanitare; instalații de stingere a incendiilor; instalația interioară de detecție avertizare și alarmare în caz de incendiu.
  • Pentru sporirea confortului termic se va reabilita centrala termică existentă și se prevede sistem de ventilație și tratare aer cu recuperare de caldură.

Amenajări exterioare:

  • Se va efectua sistematizarea curții și se vor realiza împrejmuiri noi.
  • Se vor amenaja platformele și aleile de acces, trotuarele și se vor amenaja spații verzi și o zonă de recreere dotată cu bănci metalice.
  • Se va executa rețea de colectare și dirijare a apelor din precipitații și îndepartarea acestora de către fundația clădirii prin racordare la canalizarea existentă.
  • Se va amenaja un teren de sport.
  • Se va realiza un acces al persoanelor cu dizabilități conform normelor în vigoare.

Proiectul prevede, de asemenea, refacerea branșamentului de apă și canal.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax