Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Școala Gimnazială Șugag va fi reabilitată. Panouri fotovoltaice, pompe de căldură și încălzire în pardoseală. Licitație, în SEAP

Publicat

Școala Gimnazială Șugag va fi reabilitată. Școala Gimnazială din Șugag urmează să fie reabilitată termic printr-o investiție de peste 4,6 milioane de lei, finanțată prin PNRR. Printre lucrările propuse se numără termoizolarea construcției, montarea de panouri fotovoltaice, pompe de căldură și realizarea unui sistem de încălzire în pardoseală. 

Primăria Șugag a lansat pe 18 martie, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor de reabilitare a clădirii Școlii Gimnaziale Șugag.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 4.659.364,35 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR. 

Potrivit documentației, clădirea Școlii Gimnaziale Șugag care urmează a fi reabilitată este construită pe un teren în suprafață de 2.959 mp, situat în intravilanul satului Șugag, pe strada Valea Frumoasei nr. 169.

Pe acest teren se află trei construcții:

  • Corp A – cu funcțiunea de școală, cu o suprafață construită de 839 mp, regim de înălțime P+1E, suprafața desfășurată de 1.290 mp, suprafața desfășurată subterană de 1.160 mp;
  • Corp B – cu funcțiunea de școală, cu o suprafață construită de 358 mp, regim de înălțime P+2E, suprafață desfășurată de 1.073 mp;
  • Corp C – cu funcțiunea de sală de sport, cu o suprafață construită de 591 mp, regim de înălțime Parter, suprafața desfășurată de 591 mp – corp pe care nu se intervine.

Corpul A și B al clădirii cu funcțiunea de școală gimnazială sunt propuse spre reabilitare întrucât nu sunt conforme din punct de vedere al izolării termice și nu îndeplinesc rezistențele termice minime ale elementelor de construcție.

Școala Gimnazială Șugag va fi reabilitată

Se propune reabilitarea termică a anvelopei construcției cu funcțiunea de Școală Gimnazială Șugag, respectiv a corpurilor de construcție A și B.

La nivelul instalațiilor se va înlocui sistemul de iluminat existent cu unul pe bază de tehnologie LED și control automat al iluminatului.

Se vor monta instalație de panouri fotovoltaice, instalație de pompe de căldură aer-apă și sistem de încălzire în pardoseală.

Pentru eficientizarea energetică a clădirii, Primăria Șugag nu dispune de fonduri suficiente din surse proprii, astfel că s-a procedat la identificarea unei surse de finanțare nerambursabilă. În acest context, a fost depusă o cerere de finanțare, iar după evaluarea acesteia, Primăria Șugag a încheiat Contractul de finanțare nr. 9046/24.01.2023 cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax