Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Școala profesională germană: S-a semnat contractul de asociere între IȘJ, municipiul Alba Iulia și județul Alba pentru înființarea claselor

Publicat

În ședința extraordinară de joi, consilierii locali din Alba Iulia au votat asocierea dintre județul Alba prin Consiliul Județean, municipiul Alba Iulia prin Consiliul Local și Inspectoratul Școlar Județean Alba, în vederea funcționării Școlii profesionale germane de tip Kronstadt la Alba Iulia.

„În contextul nevoilor de formare profesională a tinerilor, adaptată la cerințele pieței muncii, organizarea și funcționarea de unități școlare de tip dual, cu accentul preponderent pe practică, ar contribui la eliminarea deficitelor de competență ale elevilor. Școala profesională de tip dual se adresează tuturor elevilor clasei a IX-a cuprinși în învățământul liceal și reprezintă o structură nouă de învățământ, menită a pregăti în meserii tehnice, ce vizează integrarea mai ușoară a viitorilor absolvenți pe o piață a muncii într-o continuă schimbare.

La finalul a doi ani și jumătate de studiu, aceștia vor primi un certificat de absolvire, diplomele de absolvire fiind recunoscute atât în România cât și în străinătate, iar absolvenții vor avea proiritate la angajare în firmele partenere. Accentul se va pune pe pregătirea practică, fiecare elev primește câte 400 de lei, 200 fiind bursa profesională din partea Ministerului Educației și 200 din partea firmelor.

Programa primului an de studiu va conține 60% pregătire practică și 40% teoretică, iar în cel de-al doilea an, ponderea practicii va fi de 75%, iar a teoriei de 25% din totalul orelor de studiu, stagiile de practică urmând a se desfășura în cadrul companiilor”, se menționează în raportul de specialitate al proiectului.

Proiectul se derulează în parteneriat cu firmele Star Transmission Cugir, Supremia, Saturn, Ipec, Apulum. Locația școlii s-a concretizat la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”, unde, începând din toamnă, vor funcționa două clase cu specializările de electromecanic, modelieri și turnători.

Prin contractul de asociere, părțile au următoarele obligații:

Județul Alba prin Consiliul Județean Alba: elaborează documentația necesară funcționării Școlii profesionale germane, contribuie la promovarea învățământului profesional din proiect și alocă suma de 260.000 lei pentru reparații curente la spațiile în care urmează să funcționeze școala

Municipiul Alba Iulia prin Consiliul Local: pune la dispoziție spațiul necesar funcționării școlii, asigură finanțarea de bază necesară funcționării școlii și contribuie la promovarea învățământului profesional care urmează să se desfășoare în Școala Profesională Germană la Alba Iulia.

Inspectoratul Școlar Județean Alba: cuprinde în rețeaua unităților de învățământ a municipiului Alba Iulia Școala profesională germană de tip Kronstadt, asigură planul cadru și programele școlare, asigură resursa umană calificată și organizează activitatea de promovare a școlii profesionale germane de la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Fabrică de uleiuri la Galda de Jos. Florin Roman: „Au apărut primii investitori pe traseul autostrăzii Sebeș-Turda” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax