Connect with us
Publicitate

BLAJ

Școala ”Toma Cocișiu” din Blaj a primit peste 30.000 de euro și un teren din partea nepoatei părintelui spiritual al instituției

Publicat

Școala Gimnazială  ”Toma Cocișiu” din Blaj a primit 30.000 de euro și 24.700 de lei, donații din partea Antoniei Augusta Moldovan, nepoata patronului spiritual al instituției de învățământ, pedagogoul Toma Cocișiu.

Banii donați vor fi folosiți pentru acordarea de burse elevilor cu rezultate bune la învățătură, dar care au o situație financiară precară.

Mai mult, școala a primit și un teren care va fi folosit de către elevi și cadre didactice pentru desfășurarea orelor de tehnologie și științe ale naturii, informează radioblaj.ro. 

Banii vor fi acordați către elevii silitori prin ”Asociația bursierilor Școlii Toma Cocișiu”, asociație al cărei președinte fondator este nepoata pedagogului Toma Cocișiu.

Pe terenul donat elevii vor putea desfășura activități extracurriculare și extrașcolare sau chiar participa la orele de științe ale naturii sau educație tehnologică agricolă. 

Școala Gimnazială ”Toma Cocișiu” Blaj înființată la sfârșitul secolului XIX a fost, între 1928-1943, Şcoala Experimentală fiind condusă de pedagogul Toma Cocişiu, care a promovat metodele active în procesul de predare-învăţare, iar Toma Cocișiu (1887-1986), absolvent în prima promoție a Institutului Pedagogic Greco-Catolic din Blaj, s-a remarcat prin promovarea metodelor active de predare-învățare, lucru inovator în pedagogia și didactica epocii. 

sursă: radioblaj.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax