Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Școlile din Alba și din țară trebuie să trimită la minister situația plăților în procese pierdute. Cerere de la Curtea de Conturi

Publicat

examen profesor

Ministerul Educației a cerut școlilor, la solicitarea Curții de Conturi, situația plăților efectuate în procese pierdute în perioada 2019-2022.

Adresa semnată de minister a fost transmisă inspectoratelor școlare din țară, în 30 martie, iar termenul pentru raportare este 11 aprilie, potrivit edupedu.ro.

Solicitarea este valabilă și pentru județul Alba. În adresă este citată o solicitare a Departamentului IX al Curții de Conturi a României.

Trebuie raportate numărul de litigii, din care pierdute/câștigate/ câștigate în parte, obligații de plată rezultate din litigii; din care aferente obiectului litigiului / cheltuieli de judecată /obligații executare silită.

De asemenea, sunt solicitate plățile totale efectuate cu litigiile; din care: plăți aferente obiectului litigiului /plăți aferente cheltuielilor de judecată / plăți executare silită.

Se mai cer sume recuperate de la persoanele răspunzătoare; din care: aferente obiectului litigiului /aferente cheltuielilor de judecată / aferente cheltuielilor de executare silită.

Plata diferențelor salariale

Prin OUG 48/2022, este stabilit modul în care se face plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada 1 iulie 2017-31 august 2021.

Pentru anul 2022, sumele se plătesc într-o singură tranșă în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței.

Sumele necesare acordării diferențelor de drepturi salariale stabilite se plătesc eșalonat, pe o perioadă de 5 ani:

  • în primul an: 5% din valoarea diferențelor salariale
  • în al doilea an: 10% din valoarea diferențelor salariale
  • în al treilea an și al patrulea an: câte 25% din valoarea diferențelor salariale
  • în al cincilea an: 35% din valoarea diferențelor salariale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax