Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şcolile pot fi închise, după declararea epidemiei de gripă în România. Condiții pentru suspendarea cursurilor

Publicat

Începând de miercuri, 30 ianuarie, în România este, oficial, epidemie de gripă. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, după ce s-au înregistrat trei săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii. Sorina Pintea a spus că şcolile pot fi închise, în anumite condiţii.

Potrivit ministrului Sănătății, şcolile nu se închid, dar „inspectoratele școlare pot lua decizia suspendării cursurilor în școlile sau clasele unde absenteismul depășește 20%”.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, și-a spus punctul de vedere referitor la epidemia de gripă.

„Aș vrea să tratăm subiectul cu toată seriozitatea, dar fără panică. Să nu intrăm în panică, pentru că atunci nu mai știm ce avem de făcut. Nu luăm o decizie generală de suspendare a cursurilor. Acolo unde este cazul, unde Direcția Sanitară recomandă, facem și suspendarea cursurilor.

Teoretic, dacă absenteismul este mai mare de 20 la sută din unitatea școlară, cursurile se suspendă. Acolo unde nu există cabinete medicale, Direcția Sanitară a trimis un asistent sau un doctor”, a spus Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

Citește și EPIDEMIE de GRIPĂ declarată OFICIAL în România. Ultimul bilanț, 54 de morți

Până acum, 54 de oameni au murit din cauza epidemiei de gripă.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax